/ ФОТО: ЖАНА БОЈАНИЋ
07/09/2021 u 11:11 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО - ФОТО) Апелациони суд разматра жалбу: Адвокати траже слободу за Крстовиће

Будимира и Марину Крстовић истражни органи доводе у везу са заплијеном тоне и 400 килограма кокаина

Апелационом суду Црне Горе јуче је достављена је жалба адвоката који заступају Марину и Будимира Крстовића, осумњичених због тоне и 400 килограма кокаина, поводом одлуке вијећа Вишег суда којом им је одређен истражни притвор 30 дана, сазнаје портал Дан. Наредних дана очекује се одлука да ли ће притвор бити укинут и да ли ће се бранити са слободе, или ипак не.

image
фото: Управа полиције

- Вијеће Апелационог суда Црне Горе још није донијело одлуку у предмету  Квж.бр.477/21 (достављен овом суду дана 6.9.2021. године) и предмет се налази у раду. Одлука ће бити донијета у законском року- одговорила је на питања портала Дан судија портпарол Невенка Поповић.

Подсјећамо, Тужилаштво је уложило жалбу након што је истражни судија подгоричког Вишег суда пустио Kрстовиће да се бране са слободе. Крстовиће истражни органи доводе у везу са заплијеном од 1,400 килограма кокаина. Тада је полиција спровела опсежну акцију у Бару, Подгорици и Зети против организованог криминала у циљу сузбијања нелегалне трговине наркотицима.

Акција је изведена уз велику сарадњу Управе прихода и царина Црне Горе и Вишег тужилаштва. Дрога високе чистоће била је у 1.400 паковања. На паковањима кокаина је, изгледа писало КОВИД. Дрога је највјероватније стигла у Црну Гору у једном контејнеру из брода који је упловио у Луку Бар.

Иначе, судија за истрагу Радомир Рацо Ивановић је у кумовским односима са братом Будимира Крстовића, који их је претходно пустио да се бране са слободе.

- То је брат Будимира Крстовића. Јесам пријатељ и имамо неке односе који се могу довести у везу с тим. Он је био свједок на крштењу мог сина прије неких 30 година. Али за мене то није сумња у моје пристрасно поступање. Ја уопште нијесам пристрасно поступао- рекао је недавно Ивановић.

image
Фото: УП

Адвокат Стефан Jовановић казао је за раније портал Дан да је његова брањеница негирала кривицу и да је прошла полиграфско тестирање.

- Вишем државном тужилаштву у Подгорици, од стране Управе полиције поднијета кривична пријава против два лица Б.К. и М.К., због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. По налогу овог тужилаштва лица су лишена слободе, а након координираних активности тужилаштва са Управом полиције, којом приликом је у испоруци банана пронађено око 1400 килограма опојне дроге кокаин. Саслушање осумњичених ће се данас обавити у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, након чега ће тужилаштво предузети законом прописане мјере и радње - саопштила је виша државна тужитељка и портпаролка Вишег тужилаштва Лепа Меденица.

image
фото: Управа полиције
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:32