/ - Фото: Скриншот
15/06/2022 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Функционери ДФ-а напустили судницу: Критикују суд због спајања поступака против Перуничића

Истиче да "ово што се данас догодило, представља кулминацију злоупотреба и покушај да се од кривичне одговорности изузме АНБ"

Лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић казао је да је са функционерима тог политичког савеза напустио  судницу Вишег суда након што је адвокат бившег шефа Агенције за националну безбједност (АНБ) Дејана Перуничића, Здравко Беговић, затражио спајање поступака који се воде против Перуничића у случајевима прислушкивања функционера ДФ-а и бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Кнежевић је поручио у видое обраћању да тај поступак никако да почне јер се Дејан Перуничић не појављује на рочиштима

-На данашњем Фронт је добио информацију да се по захтјеву адвоката Перуничића спајају поступци против њега на начин да посланици и функционери ДФ-а бивају у истом поступку оштећени као Катнић. Пошто је јасно да се ради о још једној опструкцији и релативизацији кривице АНБ-а и самог Перуничића ми смо данас напустили судницу у Вишем суду, јасно указавши судији Весни Ковачевић да се ради о једној беспризорној срамоти, криминалној одлуци којом се покушавају изједначити џелат и жртва и у исти контекст ставити Миливоје Катнић и посланици ДФ-а - нагласиоје Кнежевић у видео обраћању.

Истиче да "ово што се данас догодило, представља кулминацију злоупотреба и покушај да се од кривичне одговорности изузме АНБ".

- Овдје није проблем Дејан Перуничић и што се мјесецима не појављује у судници Вишег суда, већ што АНБ све вријеме била ударна песница у обрачуну са ДФ-ом и да је то радила по налогу или Душка Марковића, или Мила Ђукановића - нагласио је Кнежевић и додаје да  неће прихватити овакав приступ, посебно зато што, како је рекао, "сви они који треба да одговарају за своја непочинства за вријеме владе Марковића и Ђукановића су рехабилитовани и судови раде у њихову корист".

- Нажалост и тужилаштво је прихватило да споји предмете против Дејана Перуничића што представља најбољи доказ и опомену свима који у наредном периоду треба да учествују у избору Судског савјета и судија Уставног суда - рекао је он.

Кнежевић наглашава да  ће ДФ озбиљно размотрити да ли ће учествовати у предлагањима рјешења за превазилажење кризе у црногорском правосуђу.

- Више је него јасно кроз пресуде да је ДФ једини клијент у црногорском правосуђу одређен да буде пресуђиван, а да сви који су злоупотребљавали Устав и законе ове државе, ће избјећи правду..Више је него пчигледно да је Судско вијеће, које је донијело одлуку да изједначи Катнића са нама то урадило из разлога релативизације и кривице Дејана Перуничића и онога што се десило у јулу 2020. године, а представљало је најмасовније прислушкивање у историји свих преслушкивања на планети јер је прислушкивано 237 људи два дана по налогу Перуничића. И ми никако не можемо да утврдимо ко му је дао тај налог, а фотографије и снимци су се објављивали на порталу Удар, за који основано сумњамо да га је основао АНБ. Упозоравамо судије у Вишем суду који се на сваки начин, кршећи Законе о кривичном поступку труде да спасу одговорности Дејана Перуничића, да то нећемо толерисати и да ћемо сваки пут одреаговати на исти начин као што смо данас то урадили напуштајући судницу - поручује Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:23