/ фото: WWW.SLIDSTVO.INFO/NEWS
14/08/2021 u 10:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Истрага против помоћника шефа кијевске полиције: Превозио Ђукића и Звицерове атентаторе

Которанин је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио

Државни биро за истраге, Кијев, покренуо је кривични поступак против помоћника шефа кијевске полиције Євгена Дейдея и још двојице полицајаца који су превозили групу криминалаца кроз Украјину  2020. године, када је и извршен покушај убиства Которанина Радоја Звицера, пише портал slidstvo.infо. Како наводе, одлука је објављена је у судском регистру. 

Истражитељи ДБР -а провјеравају улогу полицајаца који су били укључени у новинарску истрагу "Четири убице, три полицајца и наркобос."

- Како су новинари сазнали, бивши посланик, а сада помоћник шефа кијевске полиције укључио је двојицу познаника, метрополитанске полицајце Ростислава Чернобровог и Семјона Гордиенка, у превоз групе Балкана оптужених за покушај убиства Радоја Звицера- пише наведени портал.

Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви.

Деидеи и још два полицајца остају као свjедоци, нису jош увиjек проглашени осумњиченима. Према регистру декларација НАПЦ -а,  Деидеи, Ростислаи иГордиенко настављају да раде у престоничкој полицији. Како наводе, треба напоменути да испрва истражитељи Државног завода за истраге нису хтјели да покрену истрагу о овим околностима, па им је суд наложио да региструју кривични поступак.

image
- Осумњичени за напад на Звицера

Како је Дан раније писао, у склопу истраге о покушају убиства Звицера утврђено је да су нападачи требали да добију око 600.000 еура. Као мотив покушаја ликвидације Звицера наводи се освета за убиство Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини. Нападачи су добили око пола милиона за извршење овог кривичног дјела, а наводно и више од 100.000 за трошкове боравка у Украјини.

Црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује Стефан Ђукић, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.

image
Радоје Звицер, фото детективинфо портал

Они су наводно  мјесецима  пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Клисића.

- Црногорска полиција извршила је претрес на једанаес локација у потрази за безбједносно интересантним особама, сазнаје незванично портал Дан од више извора из полиције. Контролисана су БИЛ лица у Даниловграду, Подгорици, Котору и Бару- казао је извор близак истрази.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:05