Zoran Lazović / - Srđan Boljević
14/04/2024 u 22:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Lazović negirao navode SDT-a, nije odgovarao na pitanja tužioca

Bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović negirao je navode Specijalnog državnog tužilaštva koje ga tereti za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Njemu je nakon saslušanja od strane SDT-a određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Njegov advokat Zoran Piperović kazao je večeras u izjavi za medije da Lazović nije odgovarao na pitanje tužioca.

Kako su advokat Piperović i Stefan Jovanović naveli, radi se o predmetu u kojem je osumnjičeno više lica, a u kojem je bivši specijalni tužilac Saša Čađenović označen kao član kriminalne organizacije.

(VIDEO) Katniću određeno tužilačko zadržavanje

Piperović je na pitanje novinara kazao da u ovoj istrazi tužilaštvo kao spornu okolnost navodi i dozvolu ulaska navodnih saradnika kavačkog klana u Crnu Goru.

Prema stavu advokata, za ovako nešto nije bilo osnova i ništa ilegano i nedozvoljeno nije pronađeno u objektima koji su u vlasništvu Lazovića, a koji su pretresani.

Advokat Stefan Jovanović je pohvalio današnji potez vd Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, koji je ukazao da političari ne treba da stvaraju utisak izjavama povodom današnjih hapšenja, kao da tužilaštvo nije nezavisno.

- Ukazao je da je tužilaštvo nezavisno i da se današnjom salvom političkih saopštenja pokušalo na neki način uniziti rad tužilaštva i prikazati da je tužilaštvo zavisno od politike. To je pokušaj prikupljanja političkih poena - naglasio je Jovanović.

Podsjećamo, Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u jutrošnjoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

(FOTO/VIDEO) Katnića i Lazovića privode u SDT na saslušanje

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove akcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP.

UP: Katnić i Lazović uhapšeni u akciji "Alfa"

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:59