Белведер 5. септембра / - РТЦГ
09/09/2021 u 08:25 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(АУДИО) Објављен снимак пуцњаве на Белведеру

Полиција ради на идентификацији особа које су пуцале током полицијске акције 5. септембр

- Радио и Телевизија Црне Горе (РТЦГ) ексклузивно објављује аудио снимак на којем се чује комуникација шефа Центра безбједности Подгорица, Горана Јокића, који преко радио везе упозорава припаднике полиције да се чују рафали на барикади на Белведеру, током протеста на Цетињу 5. септембра, и говори им да приступе процедури заштите у ситуацијама када се на њих отвара ватра. До ексклузивног снимка, РТЦГ је дошла трагом информације да је на Белведеру дошло до употребе ватреног оружја од стране грађана који су се противили устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру - објавио је портал РТЦГ.

На снимку се чују пуцњи из ватреног оружја и пиротехнике. Јокић је руководио акцијом деблокаде на Белведеру. Овај снимак у посједу је Управе полиције и биће предмет истраге.

РТЦГ сазнаје да полиција ради на идентификацији особа које су пуцале током полицијске акције 5. септембра.

Дио грађана, који се противио устоличењу Јоаникија у Цетињском манастиру, је 4. септембра формирао барикаду на Белведеру, на путу Подгорица-Цетиње. Прилазе Пријестоници, из правца Подгорице и Будве, окупљени су блокирали како би онемогућили долазак патријарха Порфирија и свештенства СПЦ у Пријестоницу.

У недјељу, 5. септембра, ТВЦГ и РТЦГ Портал извијестили су да је на барикади на Белведеру дошло до употребе ватреног оружја, уз напомену да је информација званично потврђена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:15