Sjednica odbora za bezbjednost ilustracija / - SCREENSHOT/ YOUTUBE
26/01/2024 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Bojović: U bezbjednosnim strukturama konstantna borba za prevlast

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu izglasali su da na narednom kontrolnom saslušanju o slučaju "Do Kvon" prisustvuju pored ministra pravde Andrej Milović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i rukovodilac SPO Predrag Šuković, ali ne i premijer Milojko Spajić

Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće kontrolno saslušanje ministra pravde Andreja Milovića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i rukovodioca Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića o potencijalnim zloupotrebama u toj jedinici policije povodom preduzimanja službenih radnji u vezi južnokorejskog državljanina Do Kvona.

Kako je saopšteno na sjednici Odbora, Milović, Novović i Šuković biće saslušani i o drugim aktuelnim bezbjednosnim pitanjima.

Članovi Odbora nijesu podržali predlog poslanika Građanskog pokreta URA Filipa Adžića, da na sjednici Odbora budu bivši premijer Dritan Abazović i tadašnji ministar pravde Marko Kovač.

Nije podržan ni predlog poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Jevta Erakovića i Socijaldemokrata (SD) Nikole Zirojevića da bude saslušan i premijer Milojko Spajić.

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović predložila je da tema saslušnja bude i neizručivanje turskog državljanina Binalija Čamgoza toj državi, kao i da na saslušanju bude prisutan i ministar javne uprave Maraš Dukaj, koje Odbor nije podržao.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 23:23