Privođenje Miloševića / Ž.B.
09/04/2024 u 14:01 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odložena kontrola optužnice za ubistvo Kruščića: Mario Milošević i drugi pred sudom 16. aprila

Kontrola optužnice protiv 14 okrivljenih za ubistvo Miodraga Kruščića i napad na novinarku Oliveru Lakić odložena je danas u Višem sudu u Podgorici za 16. april.

Naime, jedan od okrivljenih, Luka Bulatović do danas nije primio optužnicu, zbog čega je predsjednik vijeća sudija Zoran Radović ročište za kontrolu optužnice odložio za narednu sedmicu, kako okrivljeni ne bi čitao optužnicu "preko koljena", odnosno kako bi se obezbijedilo pravo na pravično suđenje, garantovano odredbom 6 Evropske konvencije.

Ovo je treće odlaganje ročišta za kontrolu optužnice.

Optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva obuhvaćeni su Milan Vujotić, Filip Knežević, Aleksandar Ljumović, Mario Milošević, Goran Rakočević, Veselin Bubanja, Filip Bešović, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Branislav Karadžić, Goran Vukčević, Mijajlo Stojanović, Darko Lalović i Sanja Božović.

Milošević i Rakočević ne mogu da komuniciraju sa najbližima

Okrivljeni Mario Milošević i Goran Rakočević naveli su da nemaju pravo na pozive prema porodici, sa govornice zatvore.

Oni su predali sudu podnesak, kao molbu, u kojoj su navedena lica u odnosu na koje traže odobrenje telefonskih poziva.

Odgođena kontrola optužnice za ubistvo Kruščića: Čeka se kopiranje spisa

Krivična djela koja se okrivljenima stavljaju na teret su stvaranje kriminalne organizacije, teška tjelesna povreda, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kada je u pitanju krivično djelo nedozboljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, okrivljeni se terete konkretno za krijumčarenje 554 kilograma maruhuane iz Albanije u Crnu Goru.

Nakon pet godina: Završena istraga, tužilaštvo uskoro predaje optužnicu za ubistvo Kruščića

Prema navodima optužnice, okrivljenom Mariu Miloševiću stavlja se na teret da je 21. maja 2018. godine ispalio smrtnoniosni hitac u Kruščića dok je sjedio u kafiću “Palata” na Starom Aerodromu u Podgorici. Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka.

Ovom optužnicom, dio okrivljenih se tereti u za napad na novinarku, oštećenu Oliveru Lakić, koji se dogodio 8. maja 2018.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:17