Dražen Miličković / - ŽELJKA BOJANIć
06/06/2023 u 13:58 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Miličković: U slučaju "Stambeni krediti" nema ništa što bi me opterećivalo

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima

Bivši konzul u Sremskim Karlovcima Dražen Miličković nakon saslušanja u SDT-u, u izjavi za medije kazao je da ne prihvata ništa iz krivične prijave i da u ovom slučaju nema ništa što bi ga opterećivalo. On se odazvao pozivu tužioca Vukasa Radonjića, u tzv predmetu "Stambeni krediti", a pristupio je na saslušanje sa izabranim advokatom Nikolom Martinovićem.

- Baš naprotiv, ponosan sam što smo mi u Komisiji bili u prilici da državnoj administraciji rješavamo stambene potrebe. Radili smo to u skladu sa zakonom, naglašava Miličković.

On je naveo da je završnu riječ imala vlada.

- Sve smo radili zakonito, savjesno i odgovorno. I još jednom ističem da sam ponosan što smo u dobroj mjeri, koliko smo bili u situaciji, uspjeli da skućimo državnu administraciju koja je radila odgovoran posao. Cilj je bio da Crna Gora u regionu bude prepoznata ako jedna od najnaprednijih država. Gdje smo sada vidjećemo, poručio je Miličković.

Ranije danas, u sklopu istog predmeta, saslušan je funkcioner SD-a Ivan Brajović.

U SDT-u juče su završena saslušanja funkcionera DPS-a Predraga BoškovićaSuada Numanovića i Dragice Sekulić koji su negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, za koje se sumnjiče.

Istragom su obuhvaćeni Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir ŠehovićSuzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira ŠegrtaSanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana NurkovićaJelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića

 

image

Dražen Miličković i advokat Nikola Martinović

- ŽELJKA BOJANIć

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.                                                                           

Podsjećamo, Boškoviću,  Sekulić,  Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19.aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. 

Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova,  bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag  Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. april 2024 13:03