Pronađeno tijelo Moldavke / - UPSUL
25/10/2023 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pronađeno tijelo Moldavke u uvali Štrbina

Spasioci sa kopna u uvali Štrbina u Sutomoru uočili su da tijelo pluta u moru, na 20 metara od obale

Tijelo državljanke Moldavije koja se utopila prije pet dana, pronađeno je jutros u 10 sati, potvrdio je za portal Dan načelnik Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

- Spasioci sa kopna u uvali Štrbina u Sutomoru uočili su da tijelo pluta u moru, na 20 metara od obale, naveo je Lukšić.

Uviđaj je u toku.

Podsjetimo, 20. oktobra dvadesetsedmogodišnja državljanka Moldavije utopila se u vodama kod sutomorske plaže. 

(VIDEO) U Sutomoru se utopila Moldavka, tri osobe spasene

Grupa mladih Moldavaca tog dana je prema informacijama islovila iz Barske Marine na sup daskama i ubrzo ih južni vjetar odvukao iz Golog Brda u Sutomoru.

- Očajnički pred velikim talasima su pokušavali da se dokopaju Sutomorske plaže, a Pomorsko operativni centar je dobio informaciju u 16.45 časova te je uprkos olujnom jugu isplovio spasilački čamac SAR-1 sa posadom Jasmin Koković, Nikola Bošković i Marko Čejović. Dvije mlade osobe tridesetih godina su uspjele da dođu do plaže i talasi su ih izbaciji, ali uprkos visokom riziku za posadu čamaca SAR-1, i blizine stijena, druge dvije je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu, te su zadnjim atomima snage došli plaže, ali ženskoj osobi nije bilo spasa i došlo je do utopljenja na samo 20-ak metara od obale. Ogromni talasi nisu dozvoljavali da im iko u tom trenutku pomogne. Ubrzo su došle službe MUP CB Bar, Sektor granične policije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć da zbrinu ostale osobe, precizirao je ranije Lukšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:57