/ - DETECTIVE INFO
22/12/2021 u 09:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Суд продужио рок истраге за покушај убиства Радоја Звицера: Шкаљарци остају иза решетака

Подсјећамо, због овог злочина ухапшени су Петар Јовановић, Стефан Ђукић, Емил Тузовић и Милан Бранковић.Према евиденцији безбједносних служби, они се доводе у везу сашкаљарским кланом

Печерски окружни суд Кијева продужио је до 5. децембра 2022. рок преткривичне истраге у случају налогодавца и саучесника у покушају убиства  у центру Кијева 38-годишњи црногорски држављанин Радоја Цвицера, који се сматра једним од вођа моћног нарко-картела „Кавач“,пише Detectiveinfo. Подсјећамо, због овог злочина ухапшени су Петар Јовановић, Стефан Ђукић, Емил Тузовић и Милан Бранковић.

Према одлуци суда, основ за регистрацију овог кривичног предмета били су материјали Одељења за стратешке истраге Националне полиције који су свједочили да се у украјинској престоници налази група људи која се спрема да убије Радоја Звицера.

(ВИДЕО) Детаљи истраге: Ево како је украјинска полиција помогла шкаљарцима у нападу на Звицера

Како је раније наведено на страницама Detektiv-Infо , ДСР се у почетку побринуо за причу о покушају атентата на Звицера, који је почињен увече 26. маја 2020. године.

Тада су двојица плаћеника пуцала у вођу „Кавача” у дворишту кијевског стамбеног комплекса „Новопечерские липки”, испалили око десет метака у његовом правцу и побјегли, запаливши аутомобил који су користили. Вјерује се да је на много начина живот рањеном "нарко босу" тада спасила његова супруга Тамара Звицер, која је током напада запуцала на убице.

image
Петар Јовановић, Стефан Ђукић, Емил Тузовић и Милан Бранковић (Foto: Detectiveinfo)

Шта год да је било, али убрзо су у Одеској области полицајци успјели да приведу оне који су били умјешани у пркосну пуцњаву у срцу украјинске престонице. Формално су осумњичена четворица "балканских плаћеника" - црногорски држављани Стефан Ђукић и Емил Тузовић, као и Срби Петар Јовановић и Милан Бранковић.

”Према евиденцији полиције и безбједносних служби,Петар Јовановић, Стефан Ђукић, Емил Тузовић и Милан Бранковић доводе се у везу са шкаљарским кланом

У прољеће 2021. године суду је упућена оптужница против ових наводних починилаца злочина, који су проглашени кривим и још  се налазе иза решетака у затвору. 

(ВИДЕО) Атентатори на Звицера пред судом-оптужница враћена на дораду: Руком покрили камеру, тражили да их новинари не сликају

Од 1. децембра 2021. године ниједно лице у предметном кривичном поступку није обавјештено о сумњи. У циљу утврђивања истине, полицајци су планирали низ истражних радњи, укључујући поновно испитивање Радоја и Тамаре Звицер, као и сет мјера за идентификацију свих умјешаних у пуцњаву код Новопечерских Липки.

На мети тужиоци, судија и полиција

Поред ове велике истраге против Ђукићеве групе, црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује он, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.Они су наводно мјесецима пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Јована Клисића.

Прије свега, ријеч је о извршиоцима покушаја атентата, као и о саучесницима извршилаца, који су својим намјерним радњама омогућили долазак „балканских плаћеника” у Украјину, пронашли и стамбено збринули их у Кијеву, обезбједили превоз, оружје, комуникације и још много тога.

(ВИДЕО) Истрага против помоћника шефа кијевске полиције: Превозио Ђукића и Звицерове атентаторе

Раније је Дetektiv-Info објавио да је народни посланик 8. сазива Јевхен Деидеи и више људи из његовог окружења помагали у кретању вјероватних атентатора. Ријеч је о службеницима полиције из Кијевског пука специјалне полиције Ростислав Чернобров и Семјон Гордиенко, браћа Иван и Виктор Грабарив, као и пословни партнер супруге бившег парламентарца Владлене Бухинченко.

Убио Клисића, ранио Гардашевића, изрешетао Звицера

Радоје Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви. Како је Дан раније писао, у склопу истраге о покушају убиства Звицера утврђено је да су нападачи требали да добију око 600.000 еура. Иначе Ђукићу се суди у подгоричком Вишем суду за убиство Баранина Клисића.

Треба додати да је документарни филм „Четири убице, три полицајца и нарко-барон” пројекта „Истрага.Инфо”, објављен у љето 2021. године, посвећен мистериозним улогама украјинских полицајаца у покушају атентата на балкански нарко бос.

Верзију коју су изљели новинари о покушају атентата на Радоја Звицера требало би да провјере органи реда који покушавају да идентификују купце и саучеснике у покушају елиминисања црногорске наркомафије.

(Detektiv-Infо/ портал Дан)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 13:08