Privođenje Veljovića u SDT / foto: Ž.B.
24/07/2023 u 13:52 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Veljović priveden u SDT, uhapšen i Nikola Mrkić

Aktivnosti Specijalnog drzavnog tuzilastva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović i Mujo Nikočević uhapšeni su rano jutros od strane službenika Specijalnog policijskog odjeljenja. Policija je lišila slobode i Nikolu Mrkića, dok se još uvijek potražuje za Aleksandrom Mrkićem

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, sproveli akciju prema licima koja se sumnjiče za vršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčerenje.

- Slobode su lišena tri lica, V.V., M.N. i N.M., dok je jedno lice trenutno nedostupno nadležnim organima. Protiv ovih lica Specijalnom državnom tužilaštvu podnesena je krivična prijava. U toku su pretresi na 11 lokacija širom Crne Gore, a cijelokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije, navodi se u saopštenju.

I tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić potvrdio je jutros da je Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M., koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog polozaja i krijumčarenje.

Prethodno je, kako navodi Radonjić, policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL.

(FOTO/VIDEO) U akciji SPO-a uhapšeni Veselin Veljović i Mujo Nikočević

- Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana - navodi Radonjić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:41