За покушај убиства Звцера сумњиче се особе блиске шкаљарском клану
18/09/2021 u 14:25 h
Žana Bojanić, željka BojanićŽana Bojanić, željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Због покушаја убиства Звицера на удару полицајци Кијева: Помоћник начелника отпуштен због сумње да је помагао шкаљарцима

Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени Баранин Стефан Ђукић и још неколико особа блиских шкаљарском клану

Помоћник начелника полиције Кијева Јевхен Деидеи, који је осумњичен да је помагао шкаљарцима, да је организовао транспорт  балканских убица у Украјину, отпуштен из полиције. Њега су истрагом тамошњих медија повезали са групом која је покушала да изврши атентат на Радоја Звицера, једног од вође кавачког клана.

Подсјећамо, Државни биро за истраге Кијев, покренуо је кривични поступак против помоћника шефа кијевске полиције Јевхен Деидеи и још двојице полицајаца који су превозили групу криминалаца кроз Украјину  2020. године, када је и извршен покушај убиства Которанина Радоја Звицера. Истражитељи ДБР -а провјеравају улогу полицајаца који су били укључени у новинарску истрагу "Четири убице, три полицајца и наркобос."

(ВИДЕО) Истрага против помоћника шефа кијевске полиције: Превозио Ђукића и Звицерове атентаторе

Помоћник начелника Главне управе Националне полиције у Кијеву, бивши посланик Јевхен Деидеи подно је електронску изјаву прије него што је добио отказ. 

-Јеугене Деидеи био је укључен у недавну истрагу Слидства.Инфо о пуцњави на балканског дилера дроге Радоје Звицер, који је убијен у мају 2020. у центру Кијева-пише Слидство инфо.

Према новинарима,  Даидаи је координирао транспорт убица, прво до Кијева, гдје се догодио покушај атентата, а одмах након пуцњаве, олакшао је њихово уклањање до границе. Да би то учинио, Даидаи је регрутовао двојицу својих колега полицајаца, који су директно превезли наводне убице. Тада је Јеугене Деидеи одбио да одговори на питања новинара. 

Групи наводних убица тренутно се суди у Кијеву због покушаја убиства Звицера. Даидаи и двојица његових колега полицајаца остају свједоци, нису проглашени осумњиченима. 

Новинари су затражили коментар од Јевхена Деидеија, али он није одговорио на поруку.

Подсјећамо, Звицер је тешко рањен 26. маја прошле године у сачекуши у кварту у Кијеву у којем је живио. Због напада на њега, ухапшени су Баранин Стефан Ђукић, првоосумњичени за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића, Подгоричанин Емил Тузовић и држављани Србије Петар Јовановић и Милан Бранковић. У склопу истраге о овом случају, приведен је и службеник украјинске полиције Ростислав Чернобриви.

Како је Дан раније писао, у склопу истраге о покушају убиства Звицера утврђено је да су нападачи требали да добију око 600.000 еура. Као мотив покушаја ликвидације Звицера наводи се освета за убиство Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини. Нападачи су добили око пола милиона за извршење овог кривичног дјела, а наводно и више од 100.000 за трошкове боравка у Украјини.

Црногорска полиција ухапсила је шесточлану криминалну групу са којом се такође повезује Стефан Ђукић, 13. августа, огранак шкаљарског клана, за који се сумња да је припремао ликвидације високих полицијских функционера и специјалног државног тужиоца. Према незваничним информацијама, ухапшени су припадници шкаљарског клана а полиција провјерава да ли су они припремали више ликвидација међу којима и наводно ликвидацију Специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића. Наводно су мете били и бивши помоћник директора полиције Зоран Лазовић његовог сина Петар Лазивић службеника Агенције за националну безбједност.

Они су наводно  мјесецима  пратила кретање суткиње специјалног одјељења Биљане Ускоковић због предмета у којем је управо Стефан Ђукић провоптужен за убиство Клисића.

- Црногорска полиција извршила је претрес на једанаес локација у потрази за безбједносно интересантним особама, сазнаје незванично портал Дан од више извора из полиције. Контролисана су БИЛ лица у Даниловграду, Подгорици, Котору и Бару- казао је извор близак истрази.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:24