Будимир Крстовић / -DAN
30/10/2021 u 15:29 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Више тужилаштво у истрази против Будимира и Марине Крстовић због тоне и по кокаина саслушало више свједока

Крстовић је у писму упућеном званичницима истакао да нико из Луке Бар, Управе царина и запослених на броду који је превозио товар са кокаином није испитан у истрази, те да се сва кривица жели приписати њему и његовој кћерки

У предмету против Будимира и Марине Крстовић, осумњичених за учествовање у шверцу 1,4 тоне кокаина, чекају се налази хемијског вјештачења и вјештачења из области дигиталних доказа и информационих технологија, а досад је саслушан и већи број свједока, потврђено је "Дану" из Вишег државног тужилаштва у Подгорици.

– Више државно тужилаштво у Подгорици је донијело наредбу о спровођењу истраге против Б.К. и М.К. због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и предмет се налази у фази истраге, током које се предузимају све неопходне мјере и радње. Саслушано је више лица у својству свједока, дате су наредбе за хемијско вјештачење, те вјештачење по вјештаку из области дигиталних доказа и информационих технологија, и та вјештачења су у току – пише у одговору на наше питање које потписује тужилац и портпарол ВДТ-а Лепа Меденица.

Будимир Крстовић, звани Будо Банана, и његова кћерка Марина ухапшени су крајем августа, након што је полиција у њиховом складишту у Зети пронашла кокаин скривен у пакетима банана. Обоје су на саслушању тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом. Након саслушања пред судијом за истраге Вишег суда у Подгорици пуштени су да се бране са слободе, а након што се тужилаштво жалило на такву одлуку њима је одређен притвор. Према последњем рјешењу суда, њима је притвор продужен до краја новембра.

Према првим незваничним резултатима истраге, сумња се да је кокаин у контејнерима са бананама стигао у Луку Бар из Еквадора.

Осумњичени Крстовић је прије неколико дана упутио писмо највишим државним званичницима, међу којима и предсједнику скупштинског одбора за безбједност Милану Кнежевићу. У том писму, према сазнањима РТЦГ, он истиче да нико из Луке Бар, Управе царина и запослених на броду који је превозио товар са кокаином није испитан у овом процесу, те да се сва кривица жели приписати искључиво њему и његовој кћерки. Крстовић тврди да су одређене структуре из црногорске полиције имале информацију да се у његовом контејнеру са бананама налази кокаин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:53