Остаје у притвору / -илустрација
24/11/2021 u 08:39 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Виши суд и трећи пут одбио Петковићу јемство од скоро пола милиона

Петковић jе понудио хипотеку на некретнине у износу од 487.000 еура, потврдио jе за "Дан" његов адвокат Ратко Пантовић

Виши суд jе и трећи пут одбио jемство коjе jе понудио Тони Петковић да би се са слободе бранио од оптужби Специjалног тужилаштва да jе као члан групе Данила Ђуровића учествовао у шверцу 18 килограма кокаина бродом "Мањифико", потврдила је портпарол тог суда Аида Музуровић.

Петковић jе понудио хипотеку на некретнине у износу од 487.000 еура, потврдио jе за "Дан" његов адвокат Ратко Пантовић. Он је подсјетио да се његов брањеник 28 мјесеци налази у истражном затвору, а на терет му се ставља кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из става 1 КЗЦГ.

Осим Ђуровића и Петковића, оптужницом у овом предмету су обухваћени и Срђан Павловић, Милош Петрић, Ђуро Перовић, Милош Перовић, Бранимир Милетић и Раде Самарџић.

Акциjа "Мањифико" реализована jе у сарадњи са партнерским службама других држава. Кокаин jе у Црну Гору стизао из града Картагена, главног и наjвећег града департмана Боливар на карипскоj обали Колумбиjе.

Ђуровић, коjи је у оптужници означен као шеф ове криминалне групе, добио jе од Рада Самарџића информациjу да ће се Павловић као морнар укрцати на брод "Мањифико", коjи jе имао планирану путању погодну за нелегалне послове ове криминалне организациjе.

– По налогу Данила Ђуровића, Самарџић jе пришао Павловићу и предложио му могућност лаке зараде, коjа подразумиjева преношење одређене количине дроге из Jужне Америке у Котор. Упркос ризику, Павловић jе прихватио понуду Данила Ђуровића, од коjег jе приjе укрцавања на брод добио криптовани телефон преко коjег jе добијао инструкциjе о мjесту и времену преузимања наркотика када се брод "Мањифико" усидрио у Колумбиjи. Павловић jе потом од двиjе непознате особе преузео 18 килограма кокаина, коjе jе сакрио на броду. Приjе усидрења у луци Котор, Павловић jе, по раниjем договору са Ђуровићем, са брода у море код Верига избацио товар са дрогом, коjи су глисером чекали Милош Петрић, Ђуро Перовић и Бранимир Милетић. Кокаин jе извучен из мора и глисером пребачен на "сигурно".

За успjешно обављен посао, Павловић jе добио два килограма кокаина, док jе Ђуровић за себе узео десет и по килограма, а Петрић пет и по – пише у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 20:13