/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIĆ VIŠI SUD, POLICIJA
03/10/2023 u 14:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Viši sud prihvatio jemstvo: Kovačević ostaje u pritvoru do pravosnažnosti odluke

Kovačević je 30. decembra prošle godine pred sudom negirao da je formirao kriminalnu organizaciju preko čijih pripadnika je zloupotrebljavao položaj u državnim organima i prisvajao vrijedne parcele,,na pjeni od mora“

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo za bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića od 539.590 eura u nekretninama, potvrdila je za portal Dan samostalna savjetnica za odnose s javnošžu Višeg sdua Marija Raković.

Kovačević će ostati u pritvoru dok odluka koju je donio sudija Zoran Radović ne postane pravosnažna, pojašnjava Raković za portal Dan.

Podsjećamo, Viši sud je početkom godine odbio prvu Kovačevićevu ponudu od 250.000 eura u nekretninama kojom je garantovao da neće pobjeći ukoliko mu se dopusti da se brani sa slobode od optužbi za zloupotrebu položaja.

Osim Kovačevića, na ovoj optužnici su i Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija,,Geo&Arh“.

Kovačeviću je krajem oktobra prošle godine određen pritvor, nakon što se iznenada pojavio na zakazanom početku suđenja. 

Uhapšen je 23. decembra 2020. godine kada je SDT okončalo izviđaj po prijavi Aleksandra Gazivode čiji je suvlasnički dio vile u Tivtu, koju je izgradio sa Kovačevićem, mimo njegovog znanja prepisan na ime Danka Kovačevića, sina bivšeg direktora Uprave za nekretnine.

Nakon hapšenja Kovačević je 24. februara naredne godine, propustom tužilaštva da traži produženje pritvora, pušten na slobodu, nakon čega je nestao.

Kovačević je 30. decembra prošle godine pred sudom negirao da je formirao kriminalnu organizaciju preko čijih pripadnika je zloupotrebljavao položaj u državnim organima i prisvajao vrijedne parcele,,na pjeni od mora“.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva Kovačević i pripadnici njegove grupe se terete za zloupotrebu službenog položaja, iznudu, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:52