Zoran Brđanin sa Arijem Edelkopfom / foto: Uprava policije
19/02/2024 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vjerska Zajednica Jevreja se osjeća sigurno u Crnoj Gori

Direktor Uprave policije je ukazao na aktivnosti koje crnogorska policija realizuje u cilju unapređenja sopstvenih kapaciteta i sigurnosti u zemlji

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se sa vrhovnim rabinom Crne Gore Arijem Edelkopfom i njegovim saradnicima, i tom prilikom su obišli novi zajednički Kulturni centar i Sinagogu u Budvi i razgovarali o bezbjednosti vjerske zajednice jevreja u Crnoj Gori.

- Pripadnici jevrejske zajednice u Crnoj Gori se osjećaju bezbjedno, na čemu smo zahvalni Upravi policije i njenim službenicima na doprinosu bezbjednosti - kazao je vrhovni rabin Edelkop.

Brđanin je ukazao na aktivnosti koje crnogorska policija realizuje u cilju unapređenja sopstvenih kapaciteta i sigurnosti u zemlji, ali i podsjetio na aktivnosti koje se realizuju u saradnji sa izraelskim službama bezbjednosti u kontekstu obezbjeđenja sigurnosti izraelskih turista koji borave u Crnoj Gori. 

Obje strane istakle su otvorenost za nastavak prijateljskih i partnerskih odnosa Uprave policije i vjerske zajednice jevreja, ističući značaj obostranog doprinosa bezbjednosti u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:29