Брђанин  / -Фото: Дан
16/08/2021 u 11:57 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зоран Брђанин једногласно изабран за директора Управе полиције у пуном мандату

Претходно је скупштински одбор Влади доставио позитивно мишљење на предлог да Брђанин буде на челу УП

Зоран Брђанин једногласно је изабран данас на електронској сједници за директора Управе полиције у пуном мандату, сазнаје Портал Дана. 

Претходно је скупштински Одбор за безбједност и одбрану доставио Влади позитивно мишљење на предлог да Брђанин буде именован за директора ове институције.

Брђанин је крајем јула саслушан пред члановима Одбора за безбједност и одбрану добио подршку свих чланова тог скупштинског радног тијела, осим представника ДПС-а.

Он је том приликом казао да безбjедносну ситуациjу у Црној Гори оцјењује као задовољаваjућу, иако jе изазовна, а као приоритет jе означио борбу против организованог криминала, укључуjући институционалну и међународну сарадњу.

Брђанин је рођен 1976. године у Дубровнику.

Као стипендиста Министарства унутрашњих послова Републике Црне Горе 2001. године завршио студије на Полицијској академији у Београду са општим успјехом 8,95 у току студија и стекао високо образовање и стручни назив дипломирани официр полиције.

Након стручног оспособљавања и рада на одређено вријеме у Министарству унутрашњих послова Црне Горе, од 2002. године, односно од 2003. године налази се у радном односу на неодређено вријеме у Управи полиције, односно у Министарству унутрашњих послова Црне Горе.

Стручно се усавршавао у Сједињеним Америчким Државама, Њемачкој и Великој Британији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 03:17