Marković i Nefju / Vrhovno DRžAVNO TUžILAšTVO
18/06/2024 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada SAD-a pruža podršku Državnom tužilaštvu u borbi protiv kriminala i korupcije

Vlada Sjedinjenih Američkih država (SAD) pruža kontinuiranu podršku Državnom tužilaštvu Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

To je istaknuto na sastanku vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića sa Ričardom Nefjuom, koordinatorom za globalnu borbu protiv korupcije i ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, koji je održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva.

Marković je iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Nefjuu i Vladi Sjedinjenih Američkih Država na podršci koju Državno tužilaštvo dobija od SAD-a.

- Neophodno je jačati kapacitete Tužilaštva, a to se može ostvariti kroz podršku međunarodnih partnera, naveo je Marković i dodao da će rad na reformi državnotužilačke organizacije, kroz uspostavljanje savremenog Državnog tužilaštva, uticati na povećanje efikasnosti u radu.

Nefju je poručio da se siguran ambijent za sve građane Crne Gore može obezbijediti jedino kada je Državno tužilaštvo, kao nezavisna i nepristrasna institucija, riješena da se izbori sa svim oblicima kriminala koji predstavljaju prepreku napretku društva.

Spajić sa Nefjuom: Samo smo zagrebali površinu, nastavljamo odlučnu borbu protiv korupcije

Sastanku su prisustvovali saradnica Ričarda Nefjua Kali Bek, direktorka pravne sekcije INL-a Džesika Karl, šef Političko-ekonomske sekcije Skot Pariš, službenik Političko-ekonomske sekcije Danijel Mekintoš, pravna savjetnica INL programa Ana Grgurević, zamjenica vrhovnog državnog tužioca, državna tužiteljka Jelena Đaletić i šefica Kabineta Vrhovnog državnog tužilaštva Ikonija Radojičić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. jul 2024 09:32