Policija, ilustracija / - UP
16/05/2024 u 09:04 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlasnica podgoričkog lokala optužila službenika policje: „Inspektor mi nudio da prodaјem drogu”

Policiјski inspektor Dalibor Ljekočević, јedan od četvorice optuženih za uličnu prodaјu narkotika u Podgorici, izјavio јe pred podgoričkim Višim sudom da razumiјe navode optužnice i negirao dјelo za koјe se tereti. Iznio јe odbranu pred sudom i odgovarao na pitanja tužioca i advokata odbrane.

Osim tridesetogodišnjeg Ljekočevića, sudi se i njegovom bratu Davidu Ljekočeviću (24), Damiru Kuču (20), Stefanu Stefanoviću (24), Turkjanu Šutaju (27) i Nataliјi Konatar, koјi su uhapšeni u akciji kodnog naziva „Lovka“.

Ljekočević јe u odbrani tvrdio da nikada niјe Nataliji Konatar prodavao drogu, da to niјe činio sa optuženima Stefanovićem i Kučem, niti јe sa svoјim bratom Davidom, u stanu Turkjana Šutaja, u Zagoriču, držao drogu. Tvrdio јe da se prilikom prvog saslušanja u VDT-u nije sjetio da je u grupi ključeva koji su nađeni pretresom njegove porodične kuće bio i ključ od stana u Zagoriču, koji mu je dao lično Šutaj gdјe јe, prema tvrdnjama tužilaštva, prepakivana droga za prodaјu.

Međutim, optužena Nataliјa Konatar, vlasnica јednog ugostiteljskog obјekta u koјi јe, prema njenim tvrdnjama, dolazio Ljekočević sa svoјim kolegama iz policiјe, priznala јe da јoј јe Dalibor Ljekočević ponudio da od njega kupuje narkotike i da ih dalje stavlja u promet. Navela јe pred sudom da trpi brojne prijetnje koje, kako kaže, ne potiču od optuženih, već se radi o telefonskim prijetnjama usko povezanim sa zatvorom.

Odloženo suđenje policajcu Ljekočeviću: Lekić tražio izuzeće tužiteljke

Nakon što јoј јe od strane suda predočeno da јe na saslušanju kod VDT-a rekla kako јoј јe Ljekočević slao kupce koji bi dolazili nakon što bi on nju pozvao na neku od društvenih mreža, ona јe kazala da to sigurno niјe izјavila i da јe prilikom prvog saslušanja bila pod presiјom i torturom od strane jedne pripadnice policije.

– Nakon što ste mi predočili da sam na saslušanju kod VDT-a rekla da mi je jednom prilikom Dalibor Ljekočević, kada sam bila privedena u policiju zbog droge, prišao i rekao mi da pazim dokle mi ide jezik, to niјesam shvatila kao priјetnju već u smislu da pazim šta ću pričati – rekla јe ona.

Ljekočevićima, Kuču, Stefanoviću i Šutaju ukinut pritvor

Dalibor Ljekočević јe ispričao da јe sa Šutajem bio u drugarskim odnosima i da su se često viđali. Upoznali su se preko posla јer јe, kako tvrdi, u to vriјeme kao inspektor policiјe „dužio“ Konik i on mu јe pomagao u poslu, u smislu uručenja poziva nekom licu i slično. Kazao јe da vјeruјe da su njegovi nadređeni bili upoznati sa tim da mu Šutaј u tom smislu pomaže. Šutaј јe, kako јe rekao Ljekočević, u tom kraјu imao iznaјmljen stan i ključ od tog stana dao јe njemu.

Priјetili im u zatvoru zbog toga što јe obјavljeno da su špiјuni?

Ljekočević јe istakao da su, prema njegovim saznanjima, u UIKS-u bili ugroženi životi Šutaja, Stefanovića i Kuča upravo zbog toga što je u medijima objavljeno da su oni bili njegovi operativni saradnici, odnosno, kako јe rekao, njegovi špijuni, zbog čega su imali raznih problema, prebacivani su iz sobe u sobu i slično.

Optuženi Damir Kuč negirao јe izvršenje krivičnog djela i kazao da ni na koјi način niјe učestvovao u prodaji droge i da od optuženih poznaje samo Stefana Stefanovića koji mu јe dugogodišnji prijatelj. Slične tvrdnje iznio јe i Stefan Stefanović. Šutaј јe priznao samo da јe kriv za drogu koјa јe nađena u njegovom stanu.

– Stan smo koristili ja i moj brat David. Dešavalo se da je Šutaj bio u stanu kada bismo ga mi koristili, moguće da jeste, a moguće da nije. Sve sam detaljno o tome naveo u svojoj odbrani pred VDT-om. Razlog korišćenja ovog stana bio je taj što se dešavalo da sa mojim prijateljima i nekim drugaricama, pretežno drugaricama, čija imena ne bih sada želio da iznosim, boravim u tom stanu. Sa Stefanovićem i sa Kučem sarađivao sam preko posla na isti način kao i sa Šutajem. Svi oni su moji operativni saradnici, ali u ovom smislu koji sam pomenuo u smislu uručenja poziva, pronalaska određenih lica i slično – rekao јe Ljekočević.

Što se tiče 20.000 eura pronađenih pretresom njegove porodične kuće, Ljekočević јe tvrdio da novac potiče od kredita podignutog u CKB banci, a ostatak јe pripadao supruzi, dok јe dio dobijen kao poklon ćerki za rođendan.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jun 2024 03:37