/ FOTO: ŽANA BOJANIĆ - JEDAN OD OSUMNJIČENIH
20/11/2023 u 11:33 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vojvodić i Đikanović 11. decembra pred sudom zbog svirepog ubistva Vujovića

Prema navodima tužilatva, oni su ga namamili u nenaseljeni dio naselja Šteke, a Vojvodić je u pravcu oštećenog ispalio najmanje četiri metka

Pred podgoričkim Višim sudom za 11. decembar zakazano je suđenje Draženu Vojvodiću i Novici Đikanoviću zbog ubistva Vidaka Vujovića.

Potvrđena optužnica povodom svirepog ubistva Vujovića u mjestu Šteke

Podsjećamo, kako je navedeno optužnicom, oni su 31. marta u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vidaka Vujovića.

(VIDEO) Vojvodić i Đikanović optuženi za ubistvo: Vujović ubijen, pa zapaljen

Prema navodima tužilatva, oni su ga namamili u nenaseljeni dio naselja Šteke, a Vojvodić  je u pravcu oštećenog ispalio najmanje četiri metka.

Tužilaštvo je utvrdilo a je okrivljeni Đikanović bio na licu mjesta.

- Zajedno sa okrivljenim Đikanovićem polio benzinom i zapalio beživotno tijelo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mjesta- navodi su optužnice.

Vojvodić se tereti da je učinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka I u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Đikanović se tereti za krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi se u optužnici.

U obrazloženju optužnice se navodi da su okrivljeni Vojvodić Dražen i Dikanović Novica iskoristili svoje zakonsko pravo, te nijesu iznosili svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:12