/ фото илустрација: Ж.Б.
22/09/2021 u 09:42 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Возач оптужен за смрт сапутника: Пијан изазвао удес

Како је наведено оптужницом коју заступа државна тужитељка Ана Радовић, 13. маја око 19.40 сати, П.Н. се није придржавао саобраћајних прописа

Против П. Н. потврђена је оптужница Вишег државног тужилаштва због кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја. Он је оптужен за удес у којем је страдао Ш.Ј.

Како је наведено оптужницом коју заступа државна тужитељка Ана Радовић, 13. маја 2021 око 19.40 сати, у мјесту К. п., Општина К., свјестан да може учинити кривично дјело па је на то пристао, знајући да забрањено, није се придржавао саобраћајних прописа из чланова Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

- И тиме је тако угрозио саобраћај да је довео у опасност живот и тијело људи. Управљао је возилом регистарских ознака ЦТ магистралним путем М-2, из смјера Т. у смјеру Б., под дејством алкохола, у концентрацији од најмање 1,00 и највише 1,72 промила апсолутног алкохола у крви. Возило у кретању није држао што ближе десној ивици коловоза и на толикој удаљености од те ивице да, с обзиром на брзину кретања возила, услове саобраћаја и на стање и карактеристике пута, не угрожава друге учеснике у саобраћају и не излаже себе опасности. Усљед којих пропуста је изгубио контролу над возилом и скренуо удесно ван коловоза контактирајући возилом са оградом, због чега се возило дестабилизовало и контактирало са бетонским стубом ограде- наведено је оптужницом.

Тада је сапутник у возилу, оштећени Ш. Ј., задобио тешке и по живот опасне повреде, због којих је 17. маја преминуо.

- При чему је окривљени у односу на тежу посљедицу-наступање смрти код оштећеног, био свјестан да његовим радњама таква посљедица може наступити, али је олако држао да до тога неће доћи- наведено је оптужнуицом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:07