Hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića / IVAN PETROVIC - IPE
08/08/2022 u 19:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vrhovni sud produžio pritvor još tri mjeseca Jovaniću i ostalima

SDT sumnja da je Jovanić 2015. godine formirao kriminalnu organizaciju, sa kojom je, koristeći funkciju predsjednika Privrednog suda i sudijsku funkciju, nezakonitim uvećanjem troškova stečajnog postupka pribavljao protivpravnu imovinsku korist za sebe i članove organizacije

Vijeće Vrhovnog suda produžilo je danas pritvor još tri mjeseca uhapšenom bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovanoviću i ostali osumnjičenima u tom slučaju. 

Objavljeno je da je Vijeće Vrhovnog suda uvažilo prijedlog Specijlnog državnog tužilaštva da produži pritvor osumnjičenima za zloupotrebe prilikom sprovođenja stečajnih postupaka.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore u krivičnom predmetu protiv okrivljenog B.J. i još sedam lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st.1 i 2 u vezi st.6 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZ CG) i drugih krivičnih djela, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.8/22 od 05.08.2022.godine za produženje pritvora protiv okrivljenih, donijelo je rješenje o produženju pritvora za još tri mjeseca okrivljenima B.J., S.Z., S.J., S.Lj., P.G., R.R., S.M. i D.P.", saopšteno je iz Vrhovnog suda.

SDT sumnjiči Jovanića da je 2015. godine formirao kriminalnu organizaciju, s ciljem da, koristeći funkciju predsjednika Privrednog suda i sudijsku funkciju, nezakonitim uvećanjem troškova stečajnog postupka pribavlja protivpravnu imovinsku korist za sebe i članove te kriminalne organizacije.

Uhapšen je 9. maja, kao i većina članova njegove kriminalne ekipe.

Naredba o sprovođenju istrage pokrenuta je i protiv Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, Pavića Globarevića i Darka Perovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:49