Весна Вучковић / - Весна Вучковић
19/05/2022 u 14:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучковић: Неистина је да сам вршила притисак на судију Станковића, спремна сам за полиграф

Обавјештавам јавност да ја никада нисам била судија Вишег суда у Подгорици, као ни судија Апелационог суда Црне Горе - навела је Вучковић

Неистина је да сам вршила било какав притисак на судију Станковића, поручила је в.д  Врховног суда Црне Горе  Весна Вучковић. Она је реаговала  након што је у медијима објављен исказ судије Основног суда у Херцег Новом Јована Станковића, датог специјалној државној тужитељки Наташи Бошковић, који је навео да су она и њена претходница Весна Меденица вршиле притисак на њега.

Судија тврдио да је Меденица радила у корист Царина, Министарство правде: Провјерити наводе

 - Инсистирам на томе да је став, који је наводно изнио судија Станковић ноторна неистина, јер ја нисам никада имала било какав контакт, ни формални ни неформални са судијом Станковићем, поводом било каквих судских предмета. Обавјештавам јавност да ја никада нисам била судија Вишег суда у Подгорици, као ни судија Апелационог суда Црне Горе - навела је Вучковић.

Како је истакла, за судију Врхновог суда, у законској процедури напредовања, бирана је 14. септембра 2017.године, а прије тога је била суткиња Управног суда Црне Горе.

 - Поводом свих чињеница које сам означила као неистините, спремна сам да се подвргнем полиграфском тестирању, што очекујем и од судије Јована Станковића, уколико су тачни наводи да је мене поменуо у контексту да сам на њега вршила притиске поводом одређених судских предмета - нагласила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:50