/ илустрација: УП
21/04/2022 u 15:53 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За четири године 11 кривичних поступака против 22 полицајца

У току је пет поступака против десет службеника полиције

За посљедње четири године шест припадника Управе полиције правоснажно je осуђено, пред Основним судом у Подгорици, због кривичних дјела злостављање, мучење и тешка тјелесна повреда. 

Три службеника су оглашена кривим првостепеном пресудом, која није правоснажна, у односу на двојицу је донијета пресуда којом се оптужба одбија. У току је пет поступака против десет службеника полиције.

У 2021 и 2022 години није било формираних предмета за ова кривична дјела против службеника полиције.

- Пред овим судом је од маја 2018. године до априла 2022. године, покренуто 11 кривичних поступака, против 22 службеника полиције а због кривичних дјела злостављање, мучење и тешке тјелесне повреде у стицају са неким од ових кривичних дјела. До сада правоснажно је завршено пет предмета, у једном је донијета првостепена пресуда, док је у раду пет предмета. Два службеника полиције правоснажно су осуђена казном затвора од по једну ипо годину, због кривичног дјела мучење у стицају са кривичним дјелом тешка тјелесна повреда, тројица је осуђено на казну затвора од по 75 дана, због кривичног дјела злостављање, један јединственом казном затвора у трајању од два мјесеца и петнаест дана због кривичног дјела злостављање и тешка тјелесна повреда, једном је изречена условна осуда 4 мјесеца на двије године.Тројици службеника полиције изречена је условна осуда 6 мјесеци на двије године, због кривичног дјела злостављање, првостепеном пресудом која није правоснажна.У односу на двојицу донијета је пресуда којом се оптужба одбија- саопштила је судија портпарол Основног суда у Подгорици Ивана Бецић.

Сада је у току пет поступка против десет службеника полиције, због ових кривичних дјела.

У току 2021.године и 2022. године, пред овим судом није формиран ни један предмет против службеника полиције за наведена кривична дјела, извршена у вршењу службе или уз њихов изричит или прећутан пристанак или подстрекавање другог на извршење ових кривичних дјела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:45