Са раније сједнице / - SASAMATIC
26/01/2022 u 07:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За данас заказана нова сједница Вијећа за националну безбједност

На сједницу нијесу дошли потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министар вањских послова Ђорђе Радуловић, предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић и његов замјеник Мевлудин Нухоџић

Премијер Здравко Кривокапић заказао је за данас нову сједницу Вијећа за националну безбједност, након што у уторак није одржана јер није било кворума због недоласка пет чланова тог тијела.

На сједницу нијесу дошли потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министар вањских послова Ђорђе Радуловић, предсједник Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић и његов замјеник Мевлудин Нухоџић.

Из кабинета Кривокапића казали су да су се на сједници појавили премијер, као предсједник Вијећа, министри одбране и финансија и социјалног старања, Оливера Ињац и Милојко Спајић, и директор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић.

“Недоласком пет чланова Вијећа онемогућено је усвајање извјештаја Међуресорне комисије за анализу резултата координације и оперативне усклађености органа обавјештајно-безбједносног сектора и Бироа за оперативну координацију, везано за догађаје на Цетињу од 3. до 5. септембра”, каже се у саопштењу.

Из кабинета су истакли да је усвајање тог документа предуслов за скидање ознаке тајности са извјештаја, чиме би јавност била упозната са садржајем извјештаја у цјелини.

Како су навели, забрињава чињеница да пет чланова Вијећа показују очигледну неодговорност, када је у питању разматрање актуелне безбједносне ситуације у држави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:02