Policija, ilustracija / - UP
24/06/2024 u 13:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za Drecunom raspisana potjernica: Sud opomenuo optužene da dolaze na ročišta ili će im ponovo odrediti pritvor

Sudsko Vijeće, kojim predsjedava sudija Igor Đuričković, dalo je nalog da se raspiše potjernica za Nikolom Drecunom.

Drecun je jedan od optuženih u postupku koji se vodi protiv Radovana Mujovića i grupe. Ova grupa dovodi se u vezu sa kavačkim klanom.

Drecun se nije pojavio na prethodnom ročištu, pa je sud naredio za danas njegovo prinudno dovođenje. Međutim, kako ga službenici cetinjske policje nisu našli na adresi koju je naveo da koristi, sud je danas raspisao potjenicu. 

Drecun: Progutao sam žilet da bih se spasio od policijske torture, tužiteljka mi nudila 200.000 eura za lažnu izjavu

- Ako optuženi koji se brane sa slobode nastave da se ne odazivaju na poziv suda, sud će im odrediti pritvor na osnovu člana 5. Ovo nije prijetnja. Ali ako će da imaju ovakav odnos prema sudu, sudu neće biti žao da im opet odredi pritvor pa da u pritvoru dočekaju kraj ovog postupka - naglasio je sudija Igor Đuričković.

Suđenje Mujoviću i grupi - zatraženo izuzeće tužiteljke: "Optuženog nazvala ljigom, pristrasna je"

Podsjećamo, ovo je postupak u kojem je optuženo više od 20 osoba. Za jedan dio njih je ukinut pritvor na osnovu zakonskog roka od 3 godine u kojem im nije izrečena prvostepena presuda.

Navodi istrage:

Podsjećamo, ovom optužnicom su obuhvaćeni Radovan Mujović, Vasilije Rafailović,  Petar Lipovina, Mitar Marković, Filip Knežević, Žarko Pejaković, Lazar Nedović, Aleksandar Ćetković, Boško Pavlović, Jovan Mirković, Aleksandar Stevanović, Marko Zorić, Nikola Marić, Uroš Đurđevac, Filip Bešović, Goran Rakočević, Ivan Brnović, Nikola Drecun, Mošo Paović, Aleksandar Đurđevac, Uroš Vučinić, Davor Avdić i Nemanja Zurovac.

Svjedok neće o torturi: Policajac se pozvao na obavezu čuvanja službene tajne

Istraga je navela da je pokretanjem ovog predmeta riješen veći broj krivičnih djela koji se povezuje sa organizovanim kriminalom.

Prema navodima istrage za ovu grupu se vezuje i  pokušaj ubistva boksera Dragana Radonjića na Cetinju 2017. godine, napad  na  ugostitelja Branka Rafailovića, napad na lokal  „Tani“ 2019. vlasnika Ranka Radulovića,  podmetanje požara na pet vozila Miloša Đuričkovića i Igora Vušurovića, podnijete su prijave protiv osoba koje su planirale ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Prema navodima optužnice, Mujović je sa nepoznatim pripadnicima kriminalne organizacije naložio da 27. avgusta 2019. u Budvi ubiju Kana i druge osobe sa kojima je bio u društvu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 12:21