/ - SHUTTERSTOCK
10/04/2023 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za vikend uhapšena 42 pijana vozača

Sa 2,57 promila alkohola u krvi vozilom je upravljao N.T. (28), te je uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.200 eura

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 40 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok je jedna zadobila teške, a 20 osoba lake tjelesne povrede.

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 170 prekršajnih prijava, izdali 1.043 prekršajna naloga, oduzeli 11 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja - kazali su iz UP.

Takođe, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola uhapšena su 42 vozača, od čega 19 u Podgorici gdje je izvedena akcija „Alkohol“. Jedno lice je zadržano u prostorijama za zadržavanje, zbog počinjenog krivičnog djela iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja.

- U Podgorici je uhapšen A.B. (28) koji je upravljao vozilom sa 2,11 gr/kg alkohola u organizmu i nakon privoda sudiji za prekršaje izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.200 eura - naveli su iz policije.

Sa 2,57 promila alkohola u krvi vozilom je upravljao N.T. (28), te je uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1.200 eura.

- Takođe, u Podgorici je uhapšen i B.P. koji je upravljao vozilom sa 2,26 gr/kg alkohola u organizmu i njemu je izrečena novčana kazna u iznosu od 800 eura - kazali su iz policije.

Uprava policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:04