/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
14/05/2023 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žabljak: Od dvije osobe oduzet pištolj i vazdušna puška

Od M.O. oduzet je pištolj marke „Crvena Zastava“ M57 kalibra 7.62 mm sa 14 komada municije, u ilegalnom posjedu. Od V.V. policija je oduzela vazdušnu pušku koja nije bila prijavljena nadležnom organu

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Stanice policije Žabljak su, postupajući po naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, pretresla porodičnu kuću i prostorija koje koriste M.O. i V.V. sa Žabljaka.

- Od M.O. oduzet je pištolj marke „Crvena Zastava“ M57 kalibra 7.62 mm sa 14 komada municije, u ilegalnom posjedu. Od V.V. policija je oduzela vazdušnu pušku koja nije bila prijavljena nadležnom organu, shodno Zakonu o oružju. Protiv ova dva lica podnijete su prekršajne prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju- navodi se u saopštenju.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu tokom nedjelje izvršili pretres objekata na šest lokacija.

- Na po jednoj lokaciji u Nikšiću i u Šavniku i na po dvije lokacije na Žabljaku i u Pjevljima. U istom periodu, dakle za pet dana, građani su shodno akciji Uprave policije „Poštuj život vrati oružje“ predali mjesno nadležnim organizacionim cjelinama Regionalnog Centra „Zapad“ 15 komada oružja (šest pušaka, osam pištolja i jedan revolver), 1.030 komada municije različite vrste i kalibra, dvije ručne bombe i osam detonatorskih  kapisli- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:00