/ foto: Lazar Ružić
02/12/2022 u 10:51 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žalba SDT-a na ukidanje pritvora Medenici: Predmet vraćen Višem sudu

Adninistrativno nam je vraćen predmet, dok se ne vrati povratnica za advokata iz Beograda, kao dokaz da su svi branioci okrivljene uredno primili rješenje o ukidanju pritvora, rečeno je za dan portal iz Višeg suda

Žalba Specijalnog tužilaštva na puštanje iz pritvora Vesne Medenice vraćena je Višem sudu  iz Apelacionog suda dok pristignu povratnice za sve advokate okrivljene Medenice.

- Adninistrativno nam je vraćen predmet, dok se ne vrati povratnica za advokata iz Beograda, kao dokaz da su svi branioci okrivljene uredno primili rješenje o ukidanju pritvora. Nakon toga, predmet će im biti vraćen na odlučivanje po žalbi SDT-a- rečeno je za naš portal iz Višeg suda.

Žalba na puštanje Medenice iz pritvora predata Apelacionom sudu

Ovo je druga žalba koju je SDT izjavilo nakon što je Medenica puštena iz pritvora 11. novembra. Prvu je sud odbacio. Ona je 11. novembra puštena da se brani sa slobode, a SDT je uložilo žalbu na odluku nadležnog suda o ukidanju pritvora. Ovo je drugi termin za pomenuti krivični predmet. Podsjećamo, 1.11.2022. je odložena kontrola na zahtjev advokata odbrane kako bi se upoznali sa dokaznim materijalom.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

(VIDEO) Medenica o navodima o bjekstvu: Koja bi to crnogorska majka ostavila sina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:21