/ foto: radoje živković
07/08/2023 u 16:44 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zatvorenica preminula u KCCG: Uzrok smrti biće utvrđen propisanom procedurom

U UIKS-u zatvorenici je bila obezbijeđena adekvatana zdravstvena zaštita, a više puta je odvođena na dodatno liječenje, rečeno je za portal Dan

Ženska osoba koja je zatvorsku kaznu izdržavala u ženskom sektoru spuškog zatvora preminula je u Kliničkom centru, potvrđeno je za portal Dan iz UIKS-a.

Kako nam je rečeno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, od Kliničkog centra su obaviješteni da je jutros preminula zatvorenica. 

-  Dana 06. avgusta 2023 godine zbog pogoršanja zdravstvenog stanja zatvorenica S. A. upućena je u KCCG i nakon obavljenih pregleda zadržana je na bolničkom liječenju. Od strane K CG, dana 07. avgusta 2023.godine u jutarnjim časovima obaviješteni smo da je nastupila smrt zatvorenice S.A., a uzrok smrti će biti utvrđen u propisanoj proceduri.

Kako navode, u Upravi za izvrsenje krivičnih sankcija zatvorenici S.A. bila je obezbijeđena adekvatana zdravstvena zaštita, a imenovana je više puta odvođena u KCCG-

- Zatvorenica S.A. je u bila smještena u skladu sa Pravilnikom o kućnom redu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i njeno zdravstveno stanje nije zahtijevalo izolaciju od ostalih zatvorenica- navode iz UIKS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:52