СДТ добило обдукциони налаз / -DAN
09/11/2021 u 13:02 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Завршена обдукција тијела бившег службеника АНБ-а: Налаз о узроку смрти Луке Булатовића достављен СДТ-у

Обдукциjа jе већ извршена и обдукциони записник jе стигао у ово тужилаштво, а након његове анализе у контексту осталих доказа и након завршетка осталих наређених вjештачења биће дониjета одлука, сапштила је портпарол и тужилац СДТ-а Сања Јовићевић

Обдукциони налаз којим треба да се утврди узрок смрти дугогодишњег агента тајне службе Луке Булатовића, који је 15. октобра ове године, како су саопштили из полиције, извршио самоубиство, достављен је Специјалном државном тужилаштву, које тим поводом води извиђај, потврђено је "Дану" из тог тужилаштва. Међутим, из СДТ-а нам није одговорено шта пише у закључку тога налаза и да ли је обдукцијом потврђено да се ради о самоубиству.

– У предмету коjи jе формиран у вези са догађаjем од 15.10.2021. године, када jе у стамбеном обjекту у Подгорици пронађено беживотно тиjело Л.Б., извиђаj је у току. Предузете су броjне доказне радње и наређено jе вршење више различитих вjештачења. Обдукциjа jе већ извршена и обдукциони записник jе стигао у ово тужилаштво, а након његове анализе у контексту осталих доказа и након завршетка наређених вjештачења биће дониjета одлука у овоj кривичноправноj ствари – саопштила је портпарол и тужилац СДТ-а Сања Јовићевић.

Булатовић jе пронађен мртав 15. октобра у jедном стану у подгоричком насељу Момишићи.

У видео-порукама обjављеним четири дана касниjе Булатовић jе, алудираjући на самоубиство, поручио да jе то бjежање линиjом мањег отпора, али да jе истовремено и његов осjећаj одговорности према ономе што се зове људска и професионална част.

– Чули сте вjероватно, пошто ће ово касно доћи на обjаву, шта се све издешавало, зашто сам jа, с обзиром на одговорне позициjе коjе сам покривао, морао знати што се морало зауставити, jер бих на таj начин спасио многе животе, jер бих на таj начин спасио своју част и углед, част и углед своjе фирме и своjе породице. Овако ниjесам. Нажалост. Ниjе оправдање да ли сам знао или нисам, већ осjећаj одговорности – поручио jе Булатовић у том видео-снимку.

Вукшић чува тајне

Директор Агенциjе за националну безбjедност (АНБ) Деjан Вукшић изјавио је раније да не може одговорити на питања чиjе jе животе могао спасити дугогодишњи агент таjне службе Лука Булатовић, jер jе риjеч о таjним подацима коjи могу угрозити истрагу.

Он је то казао упитан о садржаjу видео-снимка коjим се Булатовић опрастио од колега, приjатеља и породице, наjвjероватниjе у ноћи када jе себи одузео живот.

Вукшић jе том приликом истакао да АНБ активности из своjе надлежности спроводи професионално и неселективно, у складу са законом и Уставом Црне Горе.

Булатовић jе смиjењен са функције у АНБ-у након смjене власти у Црноj Гори, када jе на чело тајне полиције дошао Деjан Вукшић.

Након смjена у сектору безбjедности, покренута jе истрага у АНБ-у због сумње да jе вршено противзаконито прислушкивање политичара и новинара у Црноj Гори. Приjаве против више бивших службеника АНБ-а због незаконитог прислушкивања поднио jе управо Вукшић.

Булатовић jе био и члан Националног координационог тиjела за борбу заразних болести коjе jе дjеловало у мандату претходне владе на челу с Душком Марковићем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:19