/ - FOTO: MINISTERIO DEL INTERIOR URUGVAJ PORNAđENI KOKAIN
27/03/2023 u 13:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog kokaina u Urugvaju uhapšeni članovi barskog ogranka škaljarskog klana?

Policija je crnogorske državljane označila kao "glavne organizatore". Na mjestu na kome su uhapšeni nađeni su i privedeni i državljanin Bolivije i Urugvajac, a zaplijenjena su dva automobila i osam mobilnih telefona

Povodom nedavne akcije u Urugvaju, u kojoj je policija oduzela oko 400 kilograma kokaina i uhapsila dvije soobe iz Crne Gore, vezuje se nezvanična informacija da su uhapšeni zapravo navodni članovi barskog ogranka škaljarskog klana (barska grupa).

Kako saznaje nezvanično portal Dan, nadležni utvrđuju njihov identitet kao i podatak da su oba lica označena u evidenciji naše policije kao bezbjednosno interesantne osobe.

Podsjećamo, urugvajski mediji prenijeli su da je policija potvrdila zapljenu 400 kilograma kokaina koji je bio namijenjen za Evropu, i hapšenje dvojice crnogorskih državljana.

Kako prenosi "elobservador.com.uy", dvojicu crnogorskih državljana potraživao je Interpol, uz plavu potjernicu.

Policija je crnogorske državljane označila kao "glavne organizatore". Na mjestu na kome su uhapšeni nađeni su i privedeni i državljanin Bolivije i Urugvajac, a zaplijenjena su dva automobila i osam mobilnih telefona.

Kako prenosi "elobservador.com.uy", policija Urugvaja je potvrdila zapljenu droge u u okviru policijske akcije "Virtus".

- Uhapšeno je 16 osoba četiri različite nacionalnosti, među kojima su i dva muškarca iz Crne Gore koji bi, prema navodima policije, mogli biti dio balkanskog klana, velike mreže organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi- naveo je ovaj portal.

Da bi došla do droge koja je stigla iz Bolivije i bila namijenjena Evropi - i odgovornih za šverc - policija je izvršila sedam racija u četiri naselja, po naredbi tužioca Monike Ferero.

Nađeno je 450 paketa kokaina, a uz to i tri GPS uređaja, oružje i dokumentacija broda "Sea Fox", prema izveštaju koji je dobio "elobservador.com.uy". 

Očekuje se da okrivljeni budu privedeni tužiocu. 

Kako prenosi "elpais.com.uy", izvor iz urugvajske policije je objasnio da je cilj bio da se droga plasira u Evropu, a radi utvrđivanje finalne destinacije za 400 kilograma kokaina, policija razmjenjuje informacije sa drugim agencijama, uključujući DEA i Europol.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. maj 2023 22:08