Основни суд у Беранама
24/05/2022 u 12:04 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због крађе уља, Основни суд у Беранама сину Вуке Голубовића суди двије и по године

Остали смо ускраћени за информацију у којој је фази поступак и шта је од доказа проведено, те када се може очекивати првостепена пресуда

Судија Основног суда у Беранама Дубравка Поповић двије и по године суди оптуженим за крађу трафо-уља и још увијек нема назнака да ће случај скорије бити окончан. У овом предмету су оптужени Алекса Голубовић, син бившег предсједника општине Беране и дугогодишњег функционера ДПС-а Вуке Голубовића, и његови суграђани Александар Давидовић и Васо Ћеранић, који се терете да су у дужем временском периоду крали уље из трафо-станица на подручjу тог града, Андриjевице, Плава и Гусиња.

– Кривични предмет формиран по оптужном предлогу Основног државног тужилаштва у Беранама од 26. децембра 2019. године, коjим jе окривљенима Алекси Голубовић, Александру Давидовић и Васу Ћеранић из Берана, стављено на терет да су као саизвршиоци извршили кривично дjело крађа из чл.239. ст.1. у вези са чл.23. Кривичног Законика Црне Горе, а окривљеном Васу Ћеранић и кривично дjело шумска крађа из чл.324 ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика Црне Горе, у раду jе код судиjе Дубравке Поповић. Увидом у Правосудни информациони систем утврђено jе да jе сљедећи главни претрес у овоj правноj ствари заказан за 1.7.2022. године – одговорили су "Дану" из беранског суда.

Међутим, остали смо ускраћени за информацију у којој је фази поступак и шта је од доказа до сада проведено, те када се може очекивати објављивање првостепене пресуде.

Крађа уља из трансформатора била jе врло организован бизнис, а уље jе, према оперативним сазнањима полициjе, продавано у већим количинама возачима камиона и пољопривредних машина у jедноj кафани у беранском приградском насељу Пешца.Због крађе десетак или нешто више литара уља, окривљени су нериjетко правили штету од више десетина хиљада еура. Наиме, ако се на вриjеме не откриjе о чему се ради и ако се недостаjуће уље не долиjе, страда трансформатор или прегори читава трафо-станица. Окривљени су понекад остављали мало уља, тек толико да се одмах не уочи да jе трафо-станица обиjена.Минерално уље из трансформатора, према тврдњама извора из полиције, користи се у мањим количинама за прочишћавање мотора, а до њега се углавном долази на црном тржишту.

Полициjа jе током претреса кућа оптужених пронашла специjалну опрему и алат, коjи су послати на вjештачење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:52