/ Више тужилаштво - фото: ДАН
13/05/2021 u 15:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због продаје марихауне и кокаина ускоро пред судом

На основу Закона о поступању према малољетницима у кривичном поступку, стављен је Предлог за изрицање кривичне санкције малољетницима

Пред Вишим судом у Подгорици судиће се Ц.В., који је до промјене имена 3. децембра 2020. године, имао име К. Н,  налази се у бјекству, и малољетницима Б. Б. и А.Н. након што је против њих потврђена оптужница Вишег тужилаштва.

- Окривљени К. Н. је од 12. јуна 2020. до краја септембра 2020.  продавао марихуану и кокаин. По договору који путем мобилног телефона и личним контактима заказивао је мјесто примопредаје дроге. Малољетним Б. Б. и А. Н., Ђ. Д., Ђ. С., В. В., М. Н. и другим НН лицима више пута продавао неутврђене количине марихуане за неутврђене новчане износе. А 24. јула 2020. године посредством малољетног Б. Б., продао је В. В.  пакетић марихуане масе 0,759 грама за пет еура. Зтаим је особи Ђ. Д. продао замотуљак са марихуаном масе 11,304 грама за 50 еура, а Ђ. С. замотуљак у коме су се налазила три мања замотуљка са кокаин укупне масе 1,543 грама за неутврђени новчани износ и М. Н. 48,616 грама марихуане за неутврђени новчани износ- представљено је оптужницом коју заступа виша државна тужитељка Татјана Беговић.

Како је наведено, малољетни Б. Б. је неовлашћено посредовао и продавао и ради продаје држао марихуану, а малољетни А. Н. продао марихуану.

- Малољетни Б. Б. посредовао је у купопродаји марихуане коју је договорио окривљени В. Ц. са В. В., па јој је предао пакетић са марихуаном масе 0,759 грама, а В. В. му предала 5 еура да би потом овај новац предао окривљеном Ц. В. Затим је Н. К. продао пакетић са  марихуаном масе 0,327 грама за 5 еура а малољетни А. Н. особи Б. В. продао пакетић са  марихуаном масе 0,992 грама за 10 еура.  Полицајци су 22. фебаурара 2021. године, приликом претреса стана који користи малољетни Б. Б., у фиоци пронашли и одузели пвц марихуане масе 0,417 грама, а на тротоару испод прозора стана шест паковања са о марихуаном укупне масе 2,892 грама- наводи су оптужнице.

Наведено је и да је на основу члана 78 став 1 у вези члана 32 Закона о поступању према малољетницима у кривичном поступку, стављен Предлог за изрицање кривичне санкције осумњиченим малољетницима, те а се против А. Н. се води пред Вишим судом у Подгорици поступак због убиства у покушају.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 01:39