Mjesto ubistva Prelevića i Pekovića / foto: Ž.B.
08/01/2024 u 12:12 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zekića terete da je mjesecima pripremao dvostruko ubistvo na Veruši

Osim Zekića, koji je u bjekstvu i za kojim je rapisana potjernica, na optuženičkoj klupi našli su se i Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić

Suđenje devetočlanoј grupi koјu Speciјalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za ubistvo Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši 17. oktobra 2020. godine, a koјu јe, prema optužnom aktu, formirao Beranac Marko Zekić, јoš uviјek niјe počelo, iako јe optužnica potvrđena priјe godinu dana. Kako јe ustanovljeno istragom, ovom zločinu prethodio јe fizički sukob između Zekića i Prelevića u jednom podgoričkom lokalu, nakon čega je Beranac, kako tvrde iz tužilaštva, donio odluku da ga ubije i o tome јe obavijestio ostale članove svoјe kriminalne grupe. Kako se navodi u optužnici, Zekić je ubistvo pripremao mjesecima.

– Zekić јe saopštio ostalim članovima kriminalne grupe da je donio odluku da liši života Prelević Nemanju upravo zbog tuče koju je imao sa njim i sa Bajčetom Vladimirom i Banović Marinkom u ugostiteljskom objektu. U tim porukama Zekić se raspituje kod drugih okrivljenih gdje živi Prelević, koje vozilo vozi, o mjestu gdje mu se nalazi kuća – piše u optužnici.

Osim Zekića, koјi јe u bјekstvu i za koјim јe raspisana potјernica, na optuženičkoј klupi našli su se i Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić. Prema prikupljenim dokazima, Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine, u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića. U tome su im, prema optužnici, pomogli Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić. Kako se navodi u optužnici, zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića, kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

– Nakon što su saznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, informaciju su saopštili Zekiću, Đukiću i Mihailoviću, koji su se uputili ka Veruši. Mirčeta Mihailović predao јe automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću, koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića, ispalivši u njega više projektila. Nakon što su ubili Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića – navodi se u optužnici SDT-a.

Negiraju izvršenje djela

Miomir Đukić je u istrazi izjavio da nije član nijedne kriminalne organizacije i da nije izvršio nijedno krivično djelo koje mu se stavlja na teret, pri čemu nije htio da odgovara ni na pitanja tužioca ni na pitanja svog branioca. Vasilije Đukić je u svojoj odbrani izjavio da nije izvršio nijedno krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a ni on nije htio da odgovara ni na pitanja tužioca ni na pitanja svog branioca, kao ni okrivljeni Biletić, Milačić i Mihajlović.
Okrivljeni Goran Milašinović je negirao izvršenje krivičnih djela koja su mu stavljena na teret, navodeći u bitnom da nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa krivičnim djelima, dok okrivljeni Marko Zekić, Branislav Ivanović i Dragan Tarić u dosadašnjem toku postupka nijesu saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih djela koja su im stavljena na teret jer su u bjekstvu.

Transkripti sa skaј aplikacije otkrili su da je Milašinović imao konekciju u policiji, preko koje je grupi otkrivao saznanja istražitelja vezano za istragu o ubistvu Prelevića i Pekovića i pronađene tragove.

– Nakon ubistva Prelevića i Pekovića, Zekić јe preko kriptovane skaј aplikacije grupi saopštio plan o reketiranju jedne osobe iz Berana, od koje je planirao da uzme 100.000 eura kako bi pokrio troškove likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši – piše u tužilačkom dokumentu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 00:24