/ ФОТО: СРЂА БОЉЕВИЋ
02/10/2021 u 18:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Женски клуб Скупштине: Убиство дјевојке оголило немарно поступање органа када је у питању насиље у породици

Тражимо да се под хитно испита одговорност полицијских службеника који су поступали по пријавама у овом случаја и свих оних у тужилаштву, наводе саопштењем

Женски клуб Скупштине Црне Горе најоштрије осуђује догађај у Карабушком Пољу, гдје је угашен један млади живот.

- Овај догађај је само оголило све учесталије, врло немарно поступање државних органа када је у питању насиље у породици, а које неријетко за исход има убиство жртве нажалост углавном младих жена. Овај догађај је аларм за све институције система центар за социјални рад, полицију,  а и  тужилаштво и судство које не показују довољно воље да се адекватно, правовремено и ефикасно обрачунају са насилницима и предуприједе трагучне догађаје. У овом случају се радило о повратнику, који је упућивао пријетње на које је жртва упозоравала надлежне органе, али нажалост институције система су заказале…Докле више…- наводи се у саопштењу које потписују Копредсједавајуће Женским клубом Бранка Бошњак и Весна Павићевић.

Како наводе, вријеме короне, закључавање, губици радних мјеста, сиромаштво само су катализатории насиља у породици и "зато институције система  морају да покажу снагу, да заштите жене и дјецу, које су најчешће жртве насилаја а не да дозволе насилницама, повратницима да се слободно крећу и спроведе своје монструозне науме". 

- Тражимо да се под хитно испита одговорност полицијских службеника који су поступали по пријавама у овом случаја и свих оних у тужилаштву који су дозволили да се упркос вапајима и упозорењима жртве деси овакав злочин који је очигледно могао бити превениран. Исказујемо забринутст и питамо се колико још треба жртава да би надлежни органи почели да раде свој посао- наводе оне.

Подсјећања ради, полиција трага за Илиром Ђокајем (28) који је осумњичен за убиство невјенчане супруге Шејле Бакје (19) .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:07