право на жалбу / -илустрација
06/12/2021 u 07:39 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиндовић осуђен на годину и пет мјесеци због напада на службено лице, није имао право на жалбу

Пресудом Основног суда у Подгорици Зиндовић је био осуђен на десет мјесеци робије, али је у другостепеном поступку пресуда преиначена у дијелу одлуке о казни, док је у преосталом диjелу првостепена пресуда остала неизмиjењена

Врховни суд одбацио је ка недозвољену жалбу окривљеног Владимира Зиндовића, који је пресудом Вишег суда у Подгорици осуђен на годину и пет мјесеци затвора због кривичног дjела напад на службено лице у вршењу службене дужности у стицаjу са кривичним дjелом угрожавање сигурности осуђен на годину и пет мјесеци затвора.

Пресудом Основног суда у Подгорици Зиндовић је био осуђен на десет мјесеци робије, али је у другостепеном поступку пресуда преиначена у дијелу одлуке о казни, док је у преосталом диjелу првостепена пресуда остала неизмиjењена.

Зиндовић је изјавио жалбу против пресуде Вишег суда у Подгорици, не наводећи због коjих законских разлога, с предлогом да таj суд разморти жалбу и "донесе праведну одлуку".

Врховни суд Црне Горе jе размотрио списе предмета и жалбу окривљеног и нашао да jе недозвољена.

– У конкретном предмету ниjе испуњен ниjедан од услова за дозвољеност жалбе суду трећег степена, с обзиром да jе пресудом Вишег суда у Подгорици од 16.4.2020.године, на сjедници виjећа, првостепена пресуда преиначена само у диjелу одлуке о казни, док jе у осталом диjелу првостепена остала неизмиjењена.

Према томе, образложиле су судије овог суда, окривљеном ниjе изречена наjдужа казна затвора, нити jе другостепени суд након одржаног претреса своjу пресуду засновао на друкчиjе утврђеном чињеничном стању, нити jе другостепеном пресудом преиначена првостепена пресуда коjом jе окривљени ослобођен од оптужбе, уз изрицање пресуде коjом се оглашава кривим.

–Код оваквог стања ствари, жалба окривљеног против другостепене пресуде jе по закону недозвољена и као таква се има одбацити – констатовале су судије Врховног суда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:05