/ Фото: Текст портала newsbeezer.cоm.
12/06/2021 u 17:46 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звицер и Џони заједно у бјекству: И даље организују шверц великих количина кокаина из Јужне Америке у Западну Европу

Нарко-картели им за сада пружају заштиту. Међутим, службе безбједности имају детаљне информације о кретању ове групе

У бившој регији Велика Колумбија, коју данас чине дјелови држава Колумбије, Венецуеле, Еквадора, Бразила, Гвајане, Панаме и Перуа, тренутно се највећи број српских и црногорских криминалаца крије под лажним именима, пише newsbeezer.cоm.

Поред Радоја Звицера, који је из Црне Горе преко Босне и Херцеговине и Шпаније дошао у Бразил и Доминиканску Републику, на овом подручју се крије и човjек који му је тренутно десна рука - Никола Вушовић, познатији као Џони, пише newsbeezer.cоm.

Према оперативним информацијама из безбједносних служби у региону, посебно Србије и Црне Горе, њих двоје су тренутно заједно и даље организују и транспортују велике количине кокаина из Јужне Америке у западну Европу. За њима су расписане црвене међународне потjернице.

 - Подаци  говоре о блиској вези Звицера са наркокартелима, чија се лојалност на одређени начин исплати. То су стари контакти за трговину дрогом и није лако ни јефтино финансирати њихов бијег. Тренутно имамо информације да су Звицер и Вушовић наставили свој посао са кокаином. Џони је слиједио исти пут за бијег као и Звицер. Из Београда се преселио у Босну и Херцеговину, а одатле у Шпанију, гдје је и био. Затим се преселио у Доминиканску Републику, тачније у имиграциони центар. Српске службе су га тамо пронашле у марту ове године и обавијестиле власти у тој карипској држави-незванични су наводи истраге.

Наводе да је готово је невјероватно да је Вушовић побјегао из једне од најбољих агенција за сузбијање наркотика на свијету - америчке агенције ДЕА. Још није познато како се Вушовић, један од најближих сарадника Вељка Беливука и Марка Миљковића, нашао на слободи.

Вјерује се да је Л.Ц. на територији Велике Колумбије са Вушовићем, али и са још једним младићем из Београда. Звицер их је готово повезао са његовом „пратњом“. Нарко картели за сада им пружају заштиту. Међутим, службе безбједности у региону, посебно Србија, имају детаљне информације о кретању ове групе, која је уточиште потражила од правосуђа на другом крају свијета.

Воде Атлантског океана око Доминиканске Републике постале су важно мјесто гдје се велике количине кокаина превозе из Јужне Америке у западну Европу. Ти канали, али у супротном правцу, такође служе за пренос новца који се користи за куповину дроге, али и путем којег избјеглице од закона улазе у овај дио свијета са фалсификованим документима.

Према оперативним подацима полиције, Беливук и Миљковић су практично били шефови Вушовића у хијерархији ове злочиначке групе која је формирала његов тим за дистрибуцију наркотика и других кривичних дјела.

Након што су њих двојица ухапшени, Звицер и његов дио „Кавачког клана“ пришли су директно Вушовићу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. septembar 2022 22:09