Радоје Звицер / - Радоје Звицер
24/01/2022 u 08:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звицер лоциран у Београду прије убиства Станковића

Крик наводи да се у кожом оивиченим роковницима налазе подаци које је Миленковић записивао од 2016. до 2018. године. У њима је записано да је вођа "кавачког клана" виђен у Београду прије и послије ликвидације Станковића 13. октобра 2016. године у Бачванској улици

Двије биљежнице одузете од бившег начелника полиције Дејана Миленковића Багзија које се користе као доказ против њега и некадашње државне секретарке МУП Дијане Хркаловић за злоупотребу службеног положаја садрже информације које бацају ново свјетло на убиство некадашњег вође навијачке групе Јањичари Александра Станковића.

Позивајући се на детаље из оптужнице, Крик наводи да се у кожом оивиченим роковницима налазе подаци које је Миленковић записивао од 2016. до 2018. године. У њима је према оптужници записано да је вођа кавачког клана Радоје Звицер виђен у Београду прије и послије ликвидације Станковића 13. октобра 2016. године у Бачванској улици у Београду.

- Звицер код фонтане, "голф 6", Нови Београд, тренерке, опуштен - записано је наводно почетком октобра 2016.

- Тегет "голф 6", ујутру, Радоје Звицер, Ада Циганлија, 8-9 сати - пише у биљежници под датумом 23. октобар 2016. године.

Наводи се да је бивши начелник полиције планирао и да разговара с озлоглашеним босанским криминалцем Дарком Елезом за кога се сумња да је блиско повезан са Дијаном Хркаловић и Звицером.

- Разговор: Дарко Елез, припрема. Вријеме: сриједа. Рад: тема убиство Салета Мутавог - наводно пише у Миленковићевој биљешци.

Миленковић ометао истрагу убиства на шинама

Дејан Миленковић оптужен је да је према наређењу Дијане Хркаловић наводно ометао истрагу која се водила против Вељка Беливука због учешћа у убиству каратисте Властимира Милошевића 2017. године у случају који је у јавности познат као "убиство на шинама".

Тужилаштво тврди да Миленковић није на вријеме суду предао извјештај о вјештачењу Беливуковог телефона па је му је на тај начин помогао.

Засад није познато из ког је разлога полицајац желио да разговара управо с Елезом, али се претпоставља да он има информације о злочину. Такође, сумња се да су Елез, Хркаловићева и Звицер планирали да се састану у Београду.

Из Миленковићевог рукописа закључује се да сумња ко стоји иза ликвидације Станковића. На листу биљежнице број 27 под датумом 12.11. 2016. године исписан је текст:

- Вронски Мићко Вујовић + пуцач снајпериста у Босни. Све полицајце имају под контролом.

Милан Вујовић, звани Мићко, члан је барско-будванске групе за коју се сумња да је блиска "шкаљарском клану". Вујовић је, наводно, често боравио у Београду гдје је имао стан па српска полиција управо због тога сумња да је ликвидацију организовао шкаљарски клан и то према наређењу вође Јована Вукотића.

Хркаловић обрисала 40 минута снимка прислушкивања Огњановића

Дијана Хркаловић наредила је, према наводима оптужнице, да се избрише готово 40 минута прислушкиваног разговора адвоката Драгослава Мише Огњановића. У том разговору Огњановић је причао да се Хркаловићева виђа са криминалцем Дарком Елезом и да је утицала да се из поступка против Вељка Беливука који се водио због случаја "убиства на шинама" уклоне докази, али и о њеном приватном животу.

Огњановића је полиција посматрала као део криминалне организације Филипа Кораћа. Убијен је два мјесеца након овог разговора.

Дејан Милинковић Багзи, подсјетимо, смијењен је почетком септембра 2020. године са мјеста начелника Службе за посебне истражне методе која дјелује у оквиру УКП-а. На тој функцији је био од 2015. године кад га је наводно на ту позицију поставила Дијана Хркаловић.

(Курир.рс/Ало)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 11:47