Звицер и Вучић
15/06/2021 u 10:24 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Звицер расписао награду: Пет милиона еура за убиство Александра Вучића

Ако "кавачки клан" располаже стотинама милиона еура, зашто мислите да се у одбрани тог новца неће потрошити још који милион да би се ликвидирао онај који води борбу против мафије, рекао је Александар Вулин

Према наводима српских медија, "јердан од вођа кавачког клана, Радоје Звицер понудио је пет милиона еура за онога ко убије предсједника Србије Александра Вучића". Разлог за то је, претпоставља се, велики број ударних акција и хапшења, које су започели истражни органи Србије, а које су кавачки клан бациле на кољена.

Вођа "кавачког клана" Радоје Звицер, који је избјегао хапшење у Црној Гори, планира крваву освету Александру Вучићу и у том циљу је ангажовао стране плаћенике за ликвидацију предсједника Србије, сазнаје Српски телеграф из безбједносних структура.Према незваничним, али поузданим информацијама, како наводе српски медији, Звицер је понудио пет милиона еура ономе ко обави овај задатак.

- Када се сукобљавате с мафијом и с великим силама у политичком смислу, морате да очекујете да ће њихов одговор бити можда и фаталан. Ако "кавачки клан" располаже стотинама милиона еура, зашто мислите да се у одбрани тог новца неће потрошити још који милион да би се ликвидирао онај који води борбу против мафије? Њему огроман новац којим располаже сада служи само за освету - рекао је тим поводом министар унутрашњих послова Александар Вулин.

У бившој регији Велика Колумбија, коју данас чине дјелови држава Колумбије, Венецуеле, Еквадора, Бразила, Гвајане, Панаме и Перуа, тренутно се највећи број српских и црногорских криминалаца крије под лажним именима, пише newsbeezer.cоm.

Звицер и Џони заједно у бјекству: И даље организују шверц великих количина кокаина из Јужне Америке у Западну Европу

Како је раније писао портал " Дан", Радоја Звицера, је наводно из Црне Горе преко Босне и Херцеговине и Шпаније дошао у Бразил и Доминиканску Републику.

Пропао сан о балканској мафији: Мафијаши падају кад мисле да су недодирљиви

Недавно масовно хапшење вођа и високопозиционираних чланова кавачког клана, код нас и у региону, довело је до откривања бројних монструозних злочина. Из дана у дан се извјештавало о проширењу истраге против београдског огранка ове криминалне групе, што се испоставило као јак ударац истражних органа на ову криминалну организацију. Полиција је покренула претресте и акције хапшења вођа и високопозициопнираних чланова кавачког клана и у Црној Гори, Србији и региону.

У Београду прво долази до хапшења Вељка Беливука и Марка Миљковића, вођа огранка кавчана у Србији. Они се смтарају, према наводима истраге, главним помагачима за планирање и извршење већег броја злочина, под командом Радоја Звицера, вође кавчана. Пали су након доласка из Црне Горе, гдје су се наводно састали са Звицером.

За Звицера се може рећи да је једини од вођа кавчана који је "недодирљив" за званичну потрагу која се води против њега. 

Рат између "кавачког" и "шкаљарског" клана потреса  регион већ годинама. О међународним наркобизнисима и везама ове двоје групе извјештавали су и европски медији. А крвав траг сукоба црногорских кланова забиљежиле су како регионалне тако и европске истраге.

Поставља се питање да ли је "удар" на кавачки шанса за супростављени шкаљарски клан, који "мирно" посматра  хапшења и потјере за кавчанима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:44