Milos Radonjic / - FB
06/05/2021 u 16:28 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због бјекства Радоњића одложено суђење „кавчанима”

Будући да се није појавио на ово рочиште, суд чека званичан извјештај од полиције да би се размотрила могућност да му се суди у одсуству

Суђење члановима "кавачког" клана одложено је јер се Милош Радоњић налази у бјекству. Радоњић се у овом поступку брани са слободе, а у бјекству се налази поводом другог предмета чија истрага је још у току.

Будући да се није појавио на ово рочиште, суд чека званичан извјештај од полиције да би се размотрила могућност да му се суди у одсуству.

Судија Драгоје Јовић је истакао да се овај процес одлаже не због неефикасности суда, већ због вансудских разлога.

Према наводима оптужнице, Слободан Кашћелан и Игор Божовић, крајем маја 2010. године, организовали су криминалну групу чији су се чланови бавили шверцом дроге, изнудама, зеленашењем, прањем новца и давањем мита.

Оптужницом су обухваћени и Владимир Божовић, Милош Радоњић, Синиша Влаховић, Александар Ђуришић, Игор Ђуришић, Давор Прелевић, Стефан Брновић, Александра Богдановић, Ђерђ Цамај, Златко Самарџић и Илија Дедовић.

Тужилаштво сматра да су Кашћелан и Божовић били задужени за планирање кривичних дјела, давање наређења члановима организације и обезбјеђивање новца. Наводи се да су и учествовали у вршењу неких кривичних дјела.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:05