Марио Милошевић / ДАН
20/04/2021 u 11:06 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марију Милошевићу суде због отмице у покушају

Наведеним рјешењем је дата сагласност да се против М.М. дозвољава вођење кривичног поступка у кривичном предмету Основног суда у Подгорици, одговорила је на питање „Дана“ Николета Голубовић, савјетница за односе с јавношћу Основног суда у Подгорици
Основни суд у Подгорици обавијештен је дописом Министарства правде, људских и мањинских права да су надлежни косовски органи одобрили суђење Подгоричанину Марију Милошевићу због оптужбе да је починио кривично дјело отмица у покушају. Према оптужници, Милошевић је отео двојицу мушкараца, које је потом држао закључане у једном стану како би од њих изнудио 250.000 еура.
Судија подгоричког Основног суда Нада Рабреновић је 27. јануара 2020. године одложила на неодређено вријеме суђење Милошевићу по оптужници Основног државног тужилаштва којом се терети за отмицу у покушају.

– Обавјештавамо вас да је дана 10.2.2021. године суду достављен допис Министарства правде, људских и мањинских права – Директората за међународну сарадњу, уз који је достављено и рјешење косовског министарства правде бр. 33/21 од 8.2.2021. године. Наведеним рјешењем је дата сагласност да се против М.М., изрученог Црној Гори због кривичног дјела тешко убиство из чл. 144 ст. 1 и 8 у вези са чл. 23 ст. 2 КЗ ЦГ и кривичног дјела недозвољено држање експлозивних материја из чл. 403 ст. 2 у вези са ст. 1 КЗ ЦГ, дозвољава вођење кривичног поступка у кривичном предмету Основног суда у Подгорици К.бр. 304/16. Наредни главни претрес заказан је за 5.5.2021. године у осам часова – одговорила је на питање „Дана“ Николета Голубовић, савјетница за односе с јавношћу у Основном суду у Подгорици.
Из Министарства правде нисмо добили одговоре поводом овог случаја. Из нама непознатих разлога, из тог ресора током пар мjесеци нијесу одговарали на наша више пута поновљења питања о овом случају.
Заборавили оптужбе ОДТ-а
​​Реализована је екстрадиција Марија Милошевића са Косова у Црну Гору. Милошевић је лишен слободе на Косову 18. јула 2018. године по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица. Наша држава Милошевића потражује ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се против њега води због више кривичних дјела и кривичног дјела тешко убиство. Осим тога, он се потражује ради издржавања казне затвора у трајању од пет мјесеци на коју је осуђен пресудом Основног суда у Подгорици због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саопштено је након Милошевићевог изручења, 5. новембра 2019. године, из Управе полиције, када није изручен због оптужби Основног државног тужилаштва.

Судија подгоричког Основног суда Нада Рабреновић је 27. јануара 2020. године одложила на неодређено вријеме суђење Милошевићу по оптужници Основног државног тужилаштва којом се терети за отмицу у покушају. Судија Рабреновић је тада казала да се суђење одлаже јер је констатовано да је Милошевић Црној Гори изручен због других кривичних дјела, а не због ове оптужнице. Претходно су три припадника Посебне јединице полиције, са дугим цијевима, спровела Милошевића од спушког затвора до суднице.
Судија је тада питала Милошевића да ли пристаје да му се пред Оснонвним судом суди за отмицу у покушају иако није изручен због тог кривичног дјела.
– Не пристајем. Нисам сагласан – одговорио је Милошевић.
Он је и на списку оптужених за убиство Цетињанина Радомира Ђуричковића. Тај злочин, према оптужници Вишег државног тужилаштва у Подгорици, починио је са пријатељима Вуканом Вујачићем и Игором Машановићем.
Због повезивања са убиством Миодрага Крушчића и рањавање новинарке Оливере Лакић, Милошевић се раниjе писмом обратио медијима.
– Везано за информације које је објавила Управа полиције Црне Горе о томе да је расвијетлила убиство Миодрага Крушчића и напад на новинарку Оливеру Лакић, при чему је мене означила као извршиоца убиства Крушчића и некога ко је повезан са мучким нападом на Лакићеву, користим ову прилику да кажем да информације које су објавили нису тачне и да, што се мене тиче, нису расвијетлили ни једно ни друго кривично дело – навео је Милошевић у том писму.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:55