Удес- илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ / -Удес- илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
24/04/2021 u 11:16 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужен за претицањe са смртним исходом

Претходно се није увјерио да радњу претицања може завршити без опасности за друге учеснике у саобраћају, пише у оптужници
Надлежни суд потврдио је оптужницу Вишег државног тужилаштва у Подгорици против Б.И., који се терети за изазивање саобраћајне несреће у којој је страдао Б.Д., а теже повријеђени Б.П. и К.Д., док су Б.М. и И.И. прошли са лакшим озледама. Несрећа се догодила 17. фебурара 2019. године. Kако је наведено у оптужници коју заступа тужилац Тања Божовић, Б.И. се није придржавао саобраћајних прописа Закона о безбједности саобраћаја.
– Управљајући возилом „ауди 80“ без таблица, прије стицања права на управљање моторним возилом, започео је претицање другог возила. Претходно се није увјерио да радњу претицања може завршити без опасности за друге учеснике у саобраћају. Усљед тог пропуста, дошло је до чеоног контакта предњег дијела возила којим је управљао окривљени и предњег дијела „пасата“ које се кретао из супротног правца, а којим је управљао оштећени К.Д. – пише у оптужници.
Тужилаштво сматра да је окривљени у односу на основно кривично дјело поступао са евентуалним умишљајем.
– Био је свјестан да оваквим кршењем саобраћајних прописа угрожава саобраћај и доводи у опасност живот и тијело људи, те да његовом радњом наведена посљедица може наступити, па је на то пристао. У односу на тежу посљедицу – смрт оштећеног Б.Д., поступао је са свјесним нехатом, био је свјестан да његовим радњама таква посљедица може наступити, али је олако држао да до ње неће доћи – наводи се у оптужници.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:43