Проституција цвјета на приморју / SHUTTERSTOCK
06/05/2021 u 11:05 h
Мили ПрелевићМили Прелевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поново цвјета елитна проституција: под плаштом посла подводе манекенке и глумице

Неке муштерије су јако дарежљиве, и када су ту, на одабраној дестинацији, желе да дјевојка увијек буде слободна, купују јој поклоне, ципеле, торбе, накит, али често имају и посебне захтјеве

Елитна проституција цвјета на Црногорском приморју поготово у Тивту и Будви гдје се посљедњих година окупља све више богатих људи, али и оних из свјетског џет – сета. Најчешће се подводе манекенке које под плаштом посла и снимања реклама долазе, на примјер, у Тиват, али није ријеткост да се активирају глимице и друге јавне личности из региона које овај приморски град сматрају црногорским Монте Карлом.

Проституцијом се баве већином младе и привлачне дјевојке од двадесетак година из Црне Горе и сусједних земаља. Оне долазе у Тиват тражећи посао и зараду гдје их ангажују странци који живе у Тивту и околини и врло брзо постају пословна пратња или дјевојке "на позив".

- Није ријеткост видјети љепотице из наше и сусједних земаља у друштву богатих странаца. То су дјевојке већином старости око двадесет година. Оне су углавном манекенке, фото – модели, младе лијепе глумице које су позване наводно због неког посла. Ти послови односно рекламе, видео клипови и спотови буду и снимани а након тога дешава се прави ангажман због којег су доведене – каже саговорник портала Дана који је био свједок многих оваквих послова, а који је желио да остане анониман.

image

Подвођење дјевојака велики проблем

SHUTTERSTOCK

Многе дјевојке одбијају "наставак посла" у ситне сате али није мали број оних које подлијежу сјају скупих јахти, ресторана и хотелских соба, лимузина са скупоцјеном опремом и спа центрима и постепено прерастају у елитне проститутке које долазе по потреби код својих клијената. Много дјевојака овако је изгубило своју будућност. У тај порок упуштају се привучене гламуром који их окружује, и многе нијесу ни свјесне да се баве најстаријим занатом због огромних хонорара које добијају. Њима одједном постаје доступно све оно што им у свакодневном животу није приступачно и то је главни разлог проституисања дјевојака. Има дјевојака, студенткиња из стабилних породица, чак и наставница из сусједства које долазе на приморје само да би радиле и за једну сезону зарадиле више него за остатак године у срединама из којих долазе, наводи саговорник портала Дана. Он указује на одговорност родитеља да заштите дјевојке јер постају жртве сопствене амбиције и похлепе занемарујући редовне послове студије и друге обавезе.

image

Марко Ницовић

Фонет, Божидар Петровић
Ницовић: Тешко се извући из канџи мафије

Mарко Ницовић, члан борда директора међународне полиције за борбу против наркоманије, у једној својој анализи каже да дјевојке све чешће улазе у канџе проституције због лоших економских услова.

"Проституција ђевојака на тржишту искључиво зависи од нивоа клијента и дјевојке која се продаје и управо то диктира цијену. Велики број наших ђевојака почне да се бави проституцијом управо због лошег економског стања. Међутим, имамо и дјевојке које у канџе проституције улазе из своје неке личне промоције - статуса у друштву", каже Ницовић.

Он наглашава да је веома тешко изаћи из канџи проституције јер је у питању тешка мафија.

- Најтеже се ишчупају дјевојке које су економски зависне од својих макроа. Ријетко која ђевојка може сама да се бави проституцијом. Не може сама да успије јер мора да има заштиту и подршку иза себе. Улога криминалаца и макроа уско је повезана, они стоје иза ђевојка и стварају читаву организацију, држе све под контролом. Шоу-бизнис је такође уско повезан с проституцијом и може да прође у тај дио елитне проституције", објаснио је Ницовић.

Неке муштерије су јако дарежљиве. Кад су ту, желе да дјевојка увијек буде слободна, купују јој поклоне, ципеле, торбе, рјеђе и накит.

У Тивту је јавна тајна да постоје особе од повјерења задужене за проналажење лијепих дјевојака и њихово довођење у хотеле и специјалне апартмане. То су већином запослени у појединим агенцијама или овдашњим хотелима. Познато је и да постоје људи који редовно у својим вилама и скупоцјеним апартманима организују бунга – бунга журке на којима се богати странци забављају са нашим љепотицама.

Реакција полиције

У посљедњих неколико година црногорска полиција је имала неколико акција у спречавању елитне простотуције. Било је и хапшења и процесуирања неколико "мадам" које су организовале "забаву за богате", али је све стало на томе.

Никада се није догодило да полицијске акције буду изведене на мјестима догађаја, већ су организатори хапшени у својим становима, након "оперативних сазнања"

– На таквим забавама главне звијезде су гошће из других градова пошто локалне дјевојке не долазе на такве скупове– објашњава наш саговорник.

Он истиче да се тачно зна ко су менаџери који обављају те "осјетљиве" послове за своје послодавце тако да се све врло озбиљно држи од очију јавности.

–Зна се и да постоје неки енглески, шведски и руски држављани који зимску досаду на мору разбијају забављајући се манекенкама и фото – моделима из Црне Горе. Најтрагичније је то што проститутке постају бјежећи из окриља скромних породица у којима не добијају скупу гардеробу и лимузине, а образовање и дисциплина су им услов за сигурну будућност. Покушавјући да "краћим путем" дођу до новца и лагодног живота у ствари губе себе и своју будућност– оцјењује наш саговорник.

М. Прелевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 15:26