Весна Меденица / -Р д
24/04/2021 u 23:32 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Врховном суду не постоји „тајна соба“

Посланик је створио код јавности, криву слику о функцији Врховног суда Црне Горе у националном систему одбране и безбједности, која му законом припада, навела је Весна Меденица
Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић открио је на јучерашњој конференцији садржај анонимог писма групе запослених у црногорским судовима који упућује на наводне незаконите радње бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице. Она се огласила поводом навода изнијетих током преса.
– Посланик Милан Кнежевић наводно писмо је данас прочитао у функцији, нажалост, предсједника Одбора за одбрану и безбједност у Скупштини Црне Горе, свјестан одредаба Закона о АНБ-у, Закона о војно-обавјештајним и безбједносним пословима, као и уредби које су на снази у овој области. Посланик је створио код јавности, а посебно запослених у судовима, криву слику о функцији Врховног суда Црне Горе у националном систему одбране и безбједности Црне Горе, која му законом припада – навела је, поред осталог, Меденица.
Она тврди да у Врховном суду не постоји „тајна соба“ са средствима која омогућавају било какав вид аудио-видео снимања (прислушкивање или тајно праћење о којем је посланик говорио).
– У складу са поменутим прописима Црне Горе, Врховни суд има безбједносну зону (а не „везу са АНБ“), у којој се обрађују и чувају тајни подаци, односно службена документација из надлежности Врховног суда – саопштила је Меденица.
Она тврди да су и наводи о уништавању документације о додијељеним варијабилама и додијељеној помоћи Кабинету, државним службеницима и судијама апсолутно нетачни.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:19