08/05/2021 u 16:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ХРА: Стратегија није довела до очекиваних резултата

Како су навели, за шест година СДТ, које је било надлежно за примјену ове стратегије под руководством главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, процесуирало је само један предмет

Стратегија за истраживање ратних злочина која је донесена 2015. године, а за чију примјену је било задужено Специјално државно тужилаштво (СДТ), није дала очекиване резултате, саопштено је из Акције за људска права (ХРА).

Из ХРА су казали да се данас навршава шест година од како је Ивица Станковић као врховни државни тужилац донио Стратегију за истраживање ратних злочина.

Како су навели, за шест година СДТ, које је било надлежно за примјену ове стратегије под руководством главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, процесуирало је само један предмет (Змајевић) који им је уступило Тужилаштво Србије.

-Тиме није показан проактиван приступ какав се од тужилаштва очекивао на основу Стратегије- истакли су из ХРА.

ХРА је позвала Станковића да, прије одласка са функције, одреди било који датум за расправу са заинтересованим странама о примјени Стратегије о истраживању ратних злочина, јер је он био лично надлежан за надзор над њеном примјеном.

Они су казали да је та Стратегија је била и једина о поступању државног тужилаштва коју је Станковић донио за вријеме обављања дужности врховног државног тужиоца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:26