/ - FOTO: ALTERNATIVA
14/03/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alternativa Crna Gora podržala Milatovića

Vjeruju da će Milatović biti predsjednik svih građana Crne Gore i da će svojim stručnim kvalifikacijama dostojan toga da ovu državu predstavalja u zemlji i inostranstvu

Vođeni idejom potpune ravnopravnosti, jednake zastupljenosti, jedankosti pred zakonom, jednom riječju vođeni idejom da postanemo drušvo jednakih šansi, odlučili smo da damo podršku prvenstveno programu Pokreta Evropa Sad!, a zatim njihovom predsjedničkom kandidatu gospodinu Milatović Jakovu, saopšteno je iz Alternative.

- Uvjereni smo da se bore za iste principe kao i mi. A to je da ova država konačno postane ekonomski snažnija, da se čelni ljudi vode načelom zakonitosti, i da vladavina prava bude vodilja za sve buduće odluke- navode u saopštenju.

Dodaju da se Alternativa se od osnivanja vodi nužnom odbranom prava i morala, odnosno etičke utemeljenosti pravne države.

- Za nas je vladavina prava jedini ispravni kompas i njome težimo sve ove godine. Trudimo se da  kroz svoju platformu utičemo na kritičku misao, i da zajedno ukazujemo na devijacije našeg sistema, ne kako bi prstom pokazivali na pojedince, već kako bi taj sistem kroz problematizovanje nezakonitih ponašanja, doveli do većeg nivoa. Alternativa je organizacija koja baštini vrijednosti koje se odnose na vladavinu prava koja znači da vlast nikada ne smije prisiljavati pojedinca ni na što osim na sprovođenje zakona i  propisa. Kao organizacija koja je pružala otpor sistemu, za koji smo smatrali da nas prvenstveno moralno obesmišljava kao građane/ke, trudili smo se i trudimo se da damo doprinos promjenama koje su Crnoj Gori neophodne, i koje ova država sada ima šansu da napravi. Smjenom generacija i dolaskom nekih novih, obrazovanih, pametnih, punih entuzijazma mladih ljudi, zaista doprinese ostvarenju pravne države za kakvu se zalažemo od samog početka- navode u saopštenju.

Uvjereni su da će Milatović biti predsjednik koji će zahtijevati da svaka akcija države bude zakonita.

-Vjerujemo da će biti predsjednik svih građana/ki Crne Gore, kao i da je svojim stručnim kvalifikacijama dostojan toga da ovu državu predstavalja u zemlji i inostranstvu, kako mu i sam Ustav nalaže- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:11