/ FOTO: DEMOKRATE
13/03/2023 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Đukanovića žulja spominjanje časti u njegovoj kampanji

Možemo se razlikovati po svemu, ali čast i poštenje su jezik koji svi razumijemo i u odnosu na njih, sve ostalo je sporedno, istakao je on

Predsjednički kandidat Aleksa Bečić, poručio je tokom posjete Rožajama, da nastupa vrijeme u kojem će građani mnogo lakše prozirati manipulacije političara prošlosti.

- U svim opštinama koje ovih dana posjećujem, narod uviđa da je političarima nacionalistima bilo bitno da svakoj naciji daju neku drugu naciju da im bude predmet mržnje, u odsustvu bilo čega drugog što bi mogli da im ponude. Pa i ovo što ovih dana slušamo, poput deluzija serijskog gubitnika o meni kao ohrabrivaču i bezmalo, podstrekaču Slobodana Miloševića, namijenjeno je, više nego bilo kome drugom, manjinskim narodima. Ovaj navodni patriota koji se u posljednje dvije godine posvetio neobičnom hobiju – sakupljanju izbornih poraza, toliko je i danas, posvećen svađanju građana Crne Gore da je, u toj opsesiji, malčice izgubio pojam o prostoru i vremenu- istakao je Bečić.

Bečić je naveo da Đukanovića naročito žulja spominjanje časti u njegovoj kampanji, jer je svjestan da takav atribut nakon vlastite istorije političkog nemorala, tokom koje je posvađao brata sa bratom, prijatelja sa prijateljem, komšiju sa komšijom, sam Đukanović nije mogao ponijeti. „Zato nam u kampanji nudi samo svoje ime, bezbrojnim aferama kompromitovano“.

Poručuje: "Možemo se razlikovati po svemu, ali čast i poštenje su jezik koji svi razumijemo i u odnosu na njih, sve ostalo je sporedno".

- Stoga, živim za Crnu Goru u kojoj će pitanje da li je neko častan ili nije biti bitnije od pitanja šta je ko po nacionalnosti. Trudio sam se i u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri tako da nastupam, a kada budem izabran za predsjednika Crne Gore, moja obaveza da djelujem u tom smjeru biće još veća. Vrijednosti za koje se borim utemeljene su i u Rožajama i u Ulcinju i u Tivtu i na Cetinju i u Beranama i institucija predsjednika ih mora odražavati- naglašava Bečić.

Bečić je podsjetio da je te vrijednosti imao na umu i predsjedavajući crnogorskim Parlamentom, gdje se, još tada, ne znajući da će danas biti kandidat za predsjednika, trudio da svojim načinom vođenja najvišeg zakonodavnog doma iskaže privrženost vrijednostima koje su istovremeno evropske jer podrazumijevaju demokratičnost i crnogorske jer podrazumijevaju poštovanje drugog, uvažavanje sagovornika, spremnost na zajednički rad za opšte dobro i sa onima sa kojima se, u datom trenutku, razilazi u političkim stavovima.

On je dodao da je uvjeren da raspoloženje za takvim djelovanjem postoji i u Rožajama, samo da je potrebno da Rožajci, kroz razgovor sa svojim sugrađanima, to raspoloženje iskristališu, kako bi ga adekvatno artikulisali i na predsjedničkim izborima 19. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. jun 2023 03:35