Aleksa Bečić / - TWITTER
02/02/2023 u 20:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Podrška Spajiću ako dogovorimo zajednički nastup

Na pitanje da li je on potencijalni kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore odgovorio je da postoje procedure u partiji, te da takvu odluku donosi Glavni odbor

Predsjedništvo Demokrata Aleksa Bečić u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao je da će glavni odbor će donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu Demokrata. Bečić je poručio da daju podršku Milojku Spajiću ukoliko dogovore zajednički nastup.

Spajić uvjeren u pobjedu: Sa DPS i DF nećemo sarađivati, Demokrate i URA partneri nakon izbora

Bečić je, kako je kazao,  na večerašnjoj sjednici odlučilo da se sazove sjednica Glavnog odbora te stranke, na kojoj će se utvrditi kandidat Demokrata za predsjednika te stranke.

Na pitanje da li je on potencijalni kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore odgovorio je da postoje procedure u partiji, te da takvu odluku donosi Glavni odbor.

Bečić tvrdi da istraživanja javnog mnjenja kažu da su birači Demokrata i Evrope sad bezrezervno za zajednički nastup. 

-Istraživanja kažu da zajednički kandidat moguće pobjeđuje i u prvom krugu, a sigurno je novi predsjednik Crne Gore. Da zajednička parlamentarna lista Demokrata i Evrope sad pobjeđuje i na parlamentarnim izborima- pojašnjava on.

Bečić je rekao da je javna ponuda Demokrata upućena Evropi sad, prvo rečena direktno Spajiću i njegovim kolegama.

-Smatrali smo da će to biti pozicija predsjednika Vlade, istraživanja kažu da je adekvatni kandidat za to, a da mi predložimo kandidata za predsjednika. Međutim, kad su bez konsultacijama sa nama donijeli odluku, nismo istrčali i spremni smo da podržimo i kandidaturu Spajića, zajedničkog kandidata, ako hoćemo da napravimo dogovor o zajedničkom prijateljskom nastupu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima- kazao je Bečić.

Lider Demokrata je rekao da su spremni za izbornu kampanju, ali da "nije trenutak za mjerenja, već vizionarstvo"

- Demokrate žele Crne Goru gdje neće Crnogorac sa Cetinja ubjeđivati Srbina iz Berana da mora biti Crnogorac, ili obratno..- poručio je Bečić i dodao da su prioritet su, kako je istakao, vladavina prava, jačanje institucija.

Bečić je, na hipotetičko pitanje da li bi u drugom krugu predsjedničkih izbora podržali kandidata DPS-a ili Mandića, rekao da su za takve odluke zaduženi partijski organi.

-Bio zajednički kandidat sa Evropom sad ili kandidat Demokrata, ulazimo u drugi krug- poručuje Bečić.

Bečić je poručio da sigurno na predsjedničkim izborima ne bi podržali kandidata DPS-a.

Na pitanje da li očekuje kandidaturu Đukanovića za predsjednika, lider Demokrata je kazao da se ne bavi mogućim kandidaturama drugih stranaka.

-Mi nismo pominjali bilo kakve funkcije, dubine i širine, već da prvo pobijedimo predizborno na izborima. Da biste se kandidovali, morate imati kandidata za predsjednika i nosioca liste za parlamentaarne izbore. Lako ćemo nakon izbora, ali nemoj da se neko kasno otrijezni i da ga rezultati otrijezne, jer će odgovornost onda biti velika-poručio je Bećić.

Upitan da li je URA isključena iz priče o objedinjavanju partija na centru, Bečić je rekao da su sa tom partijom na "nivou korektne političke distance, odnosa".

Kazao je da sa njima niko nije razgovarao o eventualnoj rekonstrukciji aktuelne Vlade i poručio  da Demokrate nemaju strah od vanrednih izbora.

Ako se Ustavni sud učini funkcionalnim i deblokiraju procesi u Podgorici i Pljevljima, Demokrate će, kako je rekao, biti spremne da na partijskim organima razmotre pitanje skraćenja mandata parlamenta.

Komnenić je upitao da li bi glasali za skraćenje mandata Skupštine sa DPS-om.

-Suština je da ćemo mi na organima partije odlučiti kad ćemo skratiti mandat. Nećemo ići na zahtjev DPS-a- smatra on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:58