Aleksa Bečić / Srđa Boljević
19/03/2023 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Očekujem da ostvarimo najbolji rezultat ikada

Očekujem da ostvarimo najbolji rezultat ikada na nacionalnom nivou i da nam taj rezultat omogući da uđemo u drugi krug predsjedničkih izbora jer je jasno po svim parametrima da moja malenkost u drugom krugu ima najširi politički manevar, kazao je Bečić

U 11 sati glasanje je obavio predsjednički kandidat Demokrata Alekse Bečića na biračkom mjestu broj 72, Mjesna zajednica “Zabjelo”.

Nakon ostvarivanja glasanja Bečić on je pozvao građane da iskoriste svoje biračko pravo i masovno izađu na izbore.

- Ovo su veoma važni izbori koji opredjeljuju budućnost društvenopolitičkih procesa u Crnoj Gori - kazao je Bečić.

Poručio je građanima da glasaju slobodno jer je sloboda jedna od najvećih tekovina koje je donio 30. avgust.

- Kao što vidite, u ovim izborima nema ucjena, nema pritisaka, revanšizma. Građani se izjašnjavaju u jednoj slobodnoj i demokratskoj proceduri. Kampanja je bila kratka ali dinamična, uglavnom pozitivna uz nekoliko, čini mi se, sporadičnih incidenata koje smo svi zajednički osudili, Mislim da je za to odlučujuće bilo što je najveći broj kandidata prihvatio politiku koju mi baštinimo već deceniju, od svog osnivanja, i to na neki način predstavlja i nama veliku satisfakciju, priznanje pobjede naše politike i što je najvažnije pobjede Crne Gore - kazao je Bečić.

On je ponosan na kampanju koju je vodio sa svojim timom.

- Bila je to jedna moderna, energična i, što je najvažnije, isključivo dostojanstvena kampanja. Optimističan sam, bez obzira na to što na ovim izborima imamo mnogo veću konkurenciju, jer imamo i novih subjekata i novih igrača u odnosu na neke ranije procese na državnom nivou. Očekujem da ostvarimo najbolji rezultat ikada na nacionalnom nivou i da nam taj rezultat omogući da uđemo u drugi krug predsjedničkih izbora jer je jasno po svim parametrima da moja malenkost u drugom krugu ima najširi politički manevar za dobijanje izbora zbog dugogodišnje izbalansirane politike imam mogućnost da dobijem podršku i sa jedne i sa druge strane. Čak sam i u prvom krugu dobio podršku političkih struktura sa kojima sam se u jednom momentu politički mimoišao, a vidite da izazivam veliku pažnju i poštovanje i podršku pripadnika manjinskih naroda. To bi sve garantovalo da u drugom krugu predsjedničkih izbora mogu ostvariti minimum 60 odsto glasova i ubjedljivo pobijediti kandidata DPS-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:06